10 πράγματα που δε γνωρίζετε για τον Sivert Høyem

sivert-hoyem
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Για δεύτερη μέρα σήμερα ο Νορβηγός μουσικός θα βρίσκεται στην Αθήνα και το Stage Volume 1 και το clickatlife.gr βρίσκει αφορμή για να αποκαλύψει τα μυστικά του.

1. O Høyem γεννήθηκε το 1976 στη Νορβηγία. Πριν ασχοληθεί με τη μουσική, σπούδαζε ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Όσλο.

2. O πατέρας του Jørun Drevland,  ήταν πολιτικός και μέλος της Νορβηγικής Βουλής, από το 1993 ως το 1997.

3. Οι μουσικές του επιρροές εκτείνονται από το black και το death metal, μέχρι το kraut rock και την αμερικάνικη folk.

4. Με τους υπόλοιπους μουσικούς (Frode Jacobsen, Marius Johansen, Robert Buras και Jon Pettersen) που έμελε να φτιάξουν τους Madrugada συναντήθηκε στην πόλη Stokmarknes. Αρχικά ονομάζονταν Abbeys Adoption, αλλά αργότερα και μετά τη μετακόμισή τους στο Όσλο, άλλαξαν το όνομα τους σε Madrugada. Σε λίγο καιρό κατάφεραν να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους album, το θρυλικό πλέον “Industrial Silence”. Το “Nightly Disease” που ακολούθησε ήταν εξίσου σκοτεινό, αλλά αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς.

5. Μετά τον θάνατο του Buras, που βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του, οι Madrugada κυκλοφόρησαν το τελευταίο τους album με τίτλο το όνομα τους και ανακοίνωσαν τη διάλυσή τους.

6. Ο Høyem είχε ήδη αρχίσει να ασχολείται με τη solo καριέρα του πριν τη διάλυση της μπάντας. Το 2004 είχε κυκλοφορήσει το πρώτο του προσωπικό album “Ladies And Gentleman of the Opposition”, ενώ το 2006 κυκλοφόρησε το “Exiles” μαζί με τη νέα του μπάντα, τους Volunteers.

7. To “Moon Landing” του 2009 ήταν αυτό που τον σύστησε στη σκηνή ως solo artist πλέον.

8. Το κομμάτι του “Prisoner of The Road” , το έγραψε για να κάνει γνωστό στο κοινό το έργο  της Μ.Κ.Ο. Norwegian Refugee Council, μια οργάνωση που ασχολείται με τα θέματα των μειονοτήτων και των προσφύγων στη Νορβηγία.

9. Όσο και να φαίνεται περίεργο, έχει συνεργαστεί με την black metal Νορβηγική μπάντα Satyricon, στο κομμάτι “Phoenix”, ενώ δεν δίστασε να ανέβει μαζί τους και στη σκηνή.

10. Το τελευταίο του προσωπικό album “Endless Love”, όπως έχει δηλώσει αναφέρεται στην αγάπη ενός άντρα που πλησιάζει τα 40 και εκφράζει την αγάπη του στο παιδί του.

Ροζίνα Αράπη