Η πιο εκλεκτή ορχήστρα της Βρετανίας στο Μέγαρο

london-symphony-orchestra Alberto Venzago
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η London Symphony Orchestra, υπό τη μουσική διεύθυνση του Βαλέρι Γκέργκιεφ, έρχεται με σολίστ τον κορυφαίο πιανίστα Ντένις Ματσούεφ, την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής.

Η πιο εκλεκτή ορχήστρα της Βρετανίας, μαζί μ’ έναν μαέστρο -αστέρα, έρχονται για μια βραδιά ρωσικής μουσικής στο Μέγαρο. 

Με μια από τις σπουδαιότερες ορχήστρες του κόσμου και την παλαιότερη και εκλεκτότερη της Βρετανίας, εγκαινιάζεται στις 28 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα 2014-15 του Μεγάρου Μουσικής.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, υπό τον μεγάλο ρώσο Βαλέρι Γκέργκιεφ, κορυφαίο στη ρωσική μουσική του 19ου και του 20ού αιώνα, θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα αποκλειστικά ρωσικό, με Τσαϊκόφσκι και Προκόφιεφ, σε μια συναυλία-γεγονός, με τη σύμπραξη του Ντένις Ματσούεφ, ενός από τους πιο περιζήτητους πιανίστες της γενιάς του.

Για το πρόγραμμα της συναυλίας ορχήστρα και μαέστρος έχουν επιλέξει τρία έργα μεγάλης μουσικής και συμβολικής σημασίας από το ρωσικό ρεπερτόριο: το Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 2 του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και δύο Συμφωνίες του Σεργκέι Προκόφιεφ, την 1η και την 5η, συνθέσεις από δύο διαφορετικές περιόδους της διαδρομής του ρώσου συνθέτη του 20ού αιώνα.

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής, 210 7282333, είσοδος 19, 35, 50 και 70€.