Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με τα “Τραγούδια της Γενιάς του” στο Ηρώδειο

maxairitsas
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού φιλοξενεί για πρώτη φορά τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, μαζί με τους Τερμίτες και τον Αντώνη Μιτζέλο.

Την πλούσια μουσική βιογραφία του από όλες τις περιόδους, θα “αποκαλύψει” για πρώτη φορά ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, παρέα με τους Τερμίτες, την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Από το θρυλικό “Αρμαγεδδών” με την progressive rock αισθητική, μέχρι τις σύγχρονες συνεργασίες του, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα επιστρατεύσει κάθε επιτυχία του για να δώσει το δικό του στίγμα απέναντι σ' ένα κόσμο που έχει χάσει τον εαυτό του και μοιάζει να στέκεται μετέωρος πάνω από την άβυσσο.

Χωρίς να γοητεύεται από τη νοσταλγία του παρελθόντος, θα ανασύρει τον προφητικό λόγο του “Αρμαγεδδώνα”. Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας όμως, θα “διασχίσει” και όλο το ρεπερτόριό του από τα ανησυχητικά σύνορα του “Νότου” μέχρι το συμπονετικό “Σουλτάνο της Βαβυλώνας”.

Με “Τα Τραγούδια της Γενιάς μας” ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Αντώνης Μιτζέλος, ο Παύλος Κικριλής, ο Φίλιππος Σπυρόπουλος και ο Τάκης Βασαλάκης, η πλήρης δηλαδή σύνθεση των Τερμιτών, δεκαέξι χρόνια μετά την τελευταία συνάντησή τους στο Σ.Ε.Φ., θα ενώσουν τις δυνάμεις τους και πάλι για να τραγουδήσουν δυνατά πως η γιορτή δεν έχει τελειώσει. 

Μαζί τους θα είναι ο Γιάννης Κότσιρας, που ως αφηγητής στο “Αρμαγεδδών” και ερμηνευτής μαζί με τους Τερμίτες στο δεύτερο μέρος, θα δώσει τη δική του νότα στη μουσική παράσταση, ενώ η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου με τον παραδοσιακό της ήχο θα χρωματίσει τις ενορχηστρώσεις παντρεύοντας ήχους, ρυθμούς και μελωδίες.

Πληροφορίες: Ηρώδειο, είοδος 11, 15, 20, 25 και 32,50€.