Γνωρίστε τη Grimes

grimes-2
ΤΡΙΤΗ, 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Η Καναδή με την περίεργη εμφάνιση και τη σπάνια φωνή, έχει καταφέρει σε μικρό χρονικό διάστημα να γίνει ιέρεια των hipsters και όχι μόνο. Εν αναμονή του τέταρτου της album λοιπόν, ας τη γνωρίσουμε καλύτερα.

- Το πραγματικό της όνομα είναι Claire Boucher, και γεννήθηκε το 1988 στο Βανκούβερ, όπου και μεγάλωσε.

- Όσο και να φαίνεται περίεργο, ως κύρια επιρροή της θεωρεί τη Mariah Carey. Όπως λέει η ίδια, όταν πρωτοάκουσε τραγούδια της Αμερικανίδας ντίβας, κατάλαβε ότι ήθελε να γίνει μουσικός.

- To όνομα Grimes, είναι ένας φόρος τιμής στον καλλιτέχνη Ken Grimes,  έναν underground ζωγράφο, γνωστό κυρίως για τις φιγούρες εξωγήινων που ζωγράφιζε. Η ίδια έχει και κλίση προς τη ζωγραφική, και μάλιστα έχει εκθέσει τα έργα της, και έχει ζωγραφίσει το εξώφυλλο του album της, “Visions”. 

- Έχει γραφτεί για αυτήν ότι η μουσική της την κάνει να ακούγεται σαν το εξωγήινο μπάσταρδο παιδί που θα έκαναν ο Aphex Twin και οι ABBA. Πέρα φυσικά από τη Mariah Carey, που ήταν το εφαλτήριο της, η ίδια έχει δηλώσει ως επιρροές της, τους Marilyn Manson, Nine Inch Nails, Jedi Mind Tricks, Swans, αλλά και τις Christina Aguilera και Beyonce.

- Το ντεμπούτο της album “Geidi Primes”, κυκλοφόρησε το 2010 σε κασέτα, Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το δεύτερο της album “Halfaxa”.

- Το τρίτο της album, “Visions” κυκλοφόρησε το 2012. Κατά την ηχογράφηση του “Visions” , υπέβαλλε τον εαυτό της σε πολύ σκληρές δοκιμασίες.  Πέρασε τρεις βδομάδες σε απόλυτη απομόνωση, χωρίς φαγητό και ύπνο, για να μπορέσει όπως δήλωσε η ίδια να βρει την έμπνευση και να δημιουργήσει τον μοναδικό της ήχο.

- Έχει λάβει εγκωμιαστικά σχόλια από κριτικούς, μιας και ο ήχος της συνδυάζει electronica, pop, noise rock, ενώ έχει ακόμα και στοιχεία μεσαιωνικής μουσικής.

- Άλλο ένα παράδοξο, είναι ότι είναι μεγάλη fan της K-pop, δηλαδή της Κορεατικής pop μουσικής, ένα είδος από το οποίο ασκεί και έμπνευση. Σύμφωνα με την ίδια ο Psy (“Gangnam Style”) είναι μια ιδιοφυία.

- Τον περασμένο Ιούνιο, ακούσαμε το καινούργιο της κομμάτι “Go” μαζί με τους Blood Diamonds, μέσα από τη σελίδα της στο Soundcloud, και τον Αύγουστο ανέβασε ένα teaser για το video του τραγουδιού, σκηνοθετημένο από την ίδια και τον αδερφό της. 

Ροζίνα Αράπη