Οι Future Islands στο Gagarin

future-islands
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Οι Future Islands έχουν έρθει ήδη δύο φορές στην Αθήνα, αλλά αυτή τη φορά,είναι ίσως η κατάλληλη στιγμή για να τους απολαύσουμε ζωντανά επί σκηνής την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, στο Gagarin.

Αναδυόμενοι από τις στάχτες των Art Lord & The Self-Portraits, οι Future Islands σχηματίστηκαν το 2006 και εξέδωσαν το πρώτο τους LP το 2008, με τίτλο Wave Like Home. Το συγκρότημα μετακόμισε στην Βαλτιμόρη το 2008 και έγινε αναπόσπαστο μέρος της τοπικής μουσικής σκηνής.

Ακολούθησε μια περίοδος αδιάκοπων μουσικών περιοδειών, στοιχείο που χαρακτηρίζει το συγκρότημα μέχρι σήμερα, που βοήθησε στη δημιουργία ενός synth-pop ήχου, συνοδευόμενου από την σπαραχτική φωνή και σκηνική παρουσία του Sam.

Το 2011 κυκλοφόρησε το On The Water, που έλαβε πολύ καλές κριτικές και αύξησε την αναγνωρισιμότητα του συγκροτήματος. Η τηλεοπτική τους εμφάνιση στο show toy David Letterman, The Late Show On CBS ήταν η απαρχή της προώθησης του νέου δίσκου του συγκροτήματος, Singles.

Τη συναυλία των Future Islands, θα ανοίξουν οι Mechanimal, το σχήμα του Γιάννη Παπαϊωάννου (aka ION) στο οποίο συμμετέχουν ο Freddie F. στα φωνητικά, ο Κώστας Ματιάτος στις ηλεκτρικές κιθάρες και η Αγγελική Βρεττού στα visuals. Η μουσική τους υπόσχεται κάτι πρωτόγνωρο και ελπιδοφόρο, που αποτυπώνεται στα ηχητικά μονοπάτια και τις εικόνες που συνθέτουν

Πληροφορίες: Gagarin 205, Λιοσίων 205, Αθήνα, 211 4112500, οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μ.μ., είσοδος 20 ευρώ.