Γνωρίστε την Charli XCX

charli-xcx
ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Μπορεί κάποιοι να την έμαθαν από το ντούετο της με την Iggy Azalea, αλλά η νεαρή Βρετανίδα έχει κάνει εδώ και καιρό το ξεκίνημα της, και φέτος αναμένεται να είναι η χρονιά της.

- Το κανονικό της όνομα είναι Charlotte Emma Aithison. Το ψευδώνυμο της σημαίνει Kiss Charli Kiss.

- Οι γονείς της, της έδωσαν ένα δάνειο όταν ήταν μόλις 14 ετών για να ηχογραφήσει το πρώτο της album. Ανέβαζε κομμάτια της στη σελίδα της στο myspace, και τράβηξε την προσοχή ενός διοργανωτή rave parties στο Ανατολικό Λονδίνο, ο οποίος την κάλεσε να παίξει στα events του. Εκεί την πρόσεξε ένας ατζέντης και την έπεισε να υπογράψει δισκογραφικό συμβόλαιο. Το αποτέλεσμα ήταν το “14”, το ντεμπούτο της album, που όμως κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

- Το δεύτερο της album “True Romance” κυκλοφόρησε πέρσι και από εκεί ξεχώρισε το single “Your’re The One”.

- To megahit “I Love It” του διδύμου Icona Pop, φέρει τη συνθετική της υπογραφή.

- Φέτος συνεργάστηκε με την Iggy Azalea, στο κομμάτι “Fancy”, με το videoclip να είναι εμπνευσμένο από την ταινία “Clueless” με την Alicia Silverstone.

- Το single με το οποίο τη γνωρίσαμε, το “Boom Clap” βρισκόταν στο soundtrack της ταινίας “The Fault In Our Stars” .

- Η μουσική της έχει έντονα στοιχεία synth pop,  ενώ η αισθητική της είναι σαφώς επηρεασμένη από τη δεκαετία του ’80. Κάποιοι ήδη τη συγκρίνουν με τη Madonna, κάτι το οποίο την ικανοποιεί ιδιαίτερα.

- Ακούγεται έντονα ότι η επόμενη συνεργασία της θα είναι με τη Britney Spears, για την οποία θα γράψει κάποια τραγούδια για το επερχόμενο της album.

- Έχει ανοίξει τις συναυλίες των Paramore, της Ellie Goulding, αλλά και των Coldplay.

- Το τρίτο της album “Sucker” αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στον Οκτώβρη.

Ροζίνα Αράπη