Δόθηκαν τα Βραβεία του 38ου Γκραν Πρι Μαρία Κάλλας

grand-prix ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ

Οι Διαγωνιζόμενοι

ΤΡΙΤΗ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Σε μία συγκινητική βραδιά στο Θέατρο Ολύμπια, το Σάββατο 11 Οκτωβρίου, διεξήχθη ο Τελικός Κύκλος του 38ου Διεθνούς GRAND PRIX ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ - ΟΠΕΡΑ, με τη βραζιλάνα υψίφωνο Λουντμίλλα Μιράντα Μπαουερφέλντ και τον μπάσο Τζισανγκ Ριου από τη Νότιο Κορέα, να αποσπούν τα πρώτα βραβεία.

Το 2ο Βραβείο στις γυναίκες κατέκτησε η μεσόφωνος Έουν-Κιόνγκ Λιμ από τη Νότιο Κορέα, ενώ το 3ο Βραβείο η ελληνίδα υψίφωνος Αικατερίνη (Νίνα) Κουφοχρήστου.

Στους άνδρες το 2ο βραβείο πήρε ο βαρύτονος Κιουμπονγκ Λη από τη Νότιο Κορέα και το 3ο ο τενόρος Γιόχαν Κιμ  επίσης από τη Νότιο Κορέα.

Οι οκτώ φιναλίστ του διαγωνισμού  τραγούδησαν το πρόγραμμα που είχε επιλεγεί για τον καθένα από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή, με τη συνοδεία της Ορχήστρας της ΕΛΣ υπό τη Διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.

Στο 38ο Γκραντ Πρι Μαρία Κάλλας – Όπερα "επέστρεψε" στο καλλιτεχνικό του σπίτι, την Εθνική Λυρική Σκηνή. Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε ο Αλέξης Κωστάλας και μετά τη μυστική ψηφοφορία της Επιτροπής, τα βραβεία έδωσαν τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής,  με την υποστήριξη της Λιλιάνας Μονταρσόλο, που έχει προσωπικά αθλοθετήσει Βραβείο καλύτερου Μπάσου στο όνομα του συζύγου της  και της Γενικής Γραμματέως του Ατενέουμ και συνιδρύτριας του Διαγωνισμού  Άννας Κουκουράκη.