Vibravoid & Chickn @ Six dogs

vibravoid
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Αρκετός ήταν ο κόσμος που πέρασε από το στέκι της Αβραμιώτου για να δει τους Γερμανούς phychedelic rockers το βράδυ της Τρίτης.

Τη βραδιά άνοιξαν οι  Chickn, η εγχώρια μπάντα που ακούγεται όλο και περισσότερο τελευταία. Για όσους δεν τους έχουν δει ζωντανά ήταν μια αποκάλυψη, καθώς απέδειξαν τους λόγους που θεωρούνται ένα από τα καλύτερα groups της νέας ψυχεδέλειας στον τοπικό χάρτη.

Ηλεκτρισμός, φαζάρισμα και δυνατή σκηνική παρουσία ήταν μερικά από τα στοιχεία που έδωσαν στο set τους, και το σίγουρο είναι ότι αναμένουμε πολλά πράγματα από αυτούς στο μέλλον.

Οι τρεις Vibravoid ανέβηκαν στη σκηνή λίγο αργότερα, με τα εκκεντρικά τους πουκάμισα, και το videowall να παίζει ένα χαοτικό, πολύχρωμο μοτίβο, που ταίριαζε γάντι με τη μουσική τους. Αρκετά ορεξάτοι, καθόλου απόμακροι και σε  καταπληκτική φόρμα, απέδωσαν αυτό ακριβώς που περιμέναμε να ακούσουμε. Είχαμε ενημερωθεί ότι στη mini-tour τους επί ελληνικού εδάφους, είχαν ταρακουνήσει για τα καλά τους προηγούμενους σταθμούς της περιοδείας τους.

Στο set της Αθήνας, παρέδωσαν το  δυνατό ψυχεδελικό ροκ τους με τον καλύτερο τρόπο. Η πλούσια δισκογραφία τους δεν ξεδιπλώθηκε φυσικά σε όλο της το μεγαλείο, αλλά αυτό δεν είχε καμία σημασία. Ξεχώρισε η διασκευή του “Poupee De Cire, Poupee De Son” της France Gall, ένα κομμάτι που όσο και να μη το φανταζόταν κανείς, ταίριαζε άψογα με τον ήχο τους.  Το reverb ήταν όπως περίμενε κανείς εκκωφαντικό, και μετά από λίγη ώρα είχες παραδωθεί στον ταξιδιάρικο ήχο τους, χαζεύοντας το videowall και απολαμβάνοντας αυτό που έβλεπες μπροστά σου.

Παρά λοιπόν τα 20 χρόνια παρουσίας τους στον χώρο, η Γερμανοί συνεχίζουν ακμαίοι την πορεία τους, προσφέροντας μας ένα πολύ διασκεδαστικό και ενδιαφέρον βράδυ.

Ροζίνα Αράπη