Κινηματογραφικές μελωδίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τους Cinematic Orchestra

cinematci-orchestra
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Οι Cinematic Orchestra, ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα της downtempo-trip hop-electronic-nu jazz σκηνής, επιστρέφουν στην Ελλάδα για δύο μοναδικές συναυλίες την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου στο Fix Factory of Sound της Θεσσαλονίκης και το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στο Fuzz Live Music Club στην Αθήνα.

Κινηματογραφική ατμόσφαιρα, jazz ρυθμοί, αυτοσχεδιαστική διάθεση και visuals συνθέτουν ένα άκρως γοητευτικό οπτικοακουστικό θέαμα από το συγκρότημα που δημιούργησε ο Jason Swinscoe πριν από 15 χρόνια, μαγεύοντας κοινό και κριτικούς από την πρώτη στιγμή.

Οι Cinematic Orchestra σχηματίστηκαν το 1999 από τον Jason Swinscoe, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν υπεύθυνος για τις εξαγωγές της Ninja Tune, μίας από τις πιο ονομαστές και κραταιές ανεξάρτητες εταιρείες της Βρετανίας. Το άλμπουμ «Motion», πρώτη δουλειά των Cinematic Orchestra εξέπληξε τους πάντες και ψηφίστηκε ως η καλύτερη της χρονιάς από τους ακροατές του Radio One.

Παρόμοια αντιμετώπιση είχε και το album που ακολούθησε, το οποίο περιείχε remixes που έκαναν σε άλλες μπάντες και μουσικούς. Όμως, η απόλυτη αναγνώριση ήρθε με το δεύτερο, ουσιαστικά, album τους, «Every Day», το οποίο κυκλοφόρησε το 2002. Με λιγότερη έμφαση στην «κινηματογραφική» πλευρά της μπάντας και περισσότερη στην καθαρά μουσική, αποτέλεσε την απαρχή της συνεργασίας του Swinscoe με τον σπουδαίο μπασσίστα της jazz, Phil France.

Στα highlights των ζωντανών τους εμφανίσεων πρέπει να συμπεριληφθεί και η παρουσία τους στην απονομή του Lifetime Achievement Award στον Stanley Kubrick, από το Director s Guild Of America.Τώρα έρχονται στην Ελλάδα για δύο βραδιές.

Πληροφορίες: Παρασκευή 24 Οκτωβρίου στο Fix Factory of Sound της Θεσσαλονίκης και το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στο Fuzz Live Music Club στην Αθήνα. Fuzz Live Music Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, είσοδος 28 ευρώ.