Sebastien Tellier: ένας ιδιαίτερος γάλλος πολυοργανίστας επιστρέφει στο Fuzz

tellier
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ο μοναδικός γάλλος πολυοργανίστας Sebastien Tellier επιστρέφει στην Αθήνα, για μία βραδιά γεμάτη με French Pop/Synthpop/Electronica, την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου, στο Fuzz Live Music Club.

Ο 39χρονος τραγουδιστής, συνθέτης και πολυοργανίστας Sebastien Tellier είναι μία από τις πιο ξεχωριστές περιπτώσεις στο χώρο της σύγχρονης pop/electronica. Με ένα παρουσιαστικό που μάλλον παραπέμπει σε άλλες εποχές, στίχους τραγουδισμένους στα Γαλλικά, τα Αγγλικά και τα Ιταλικά και μία ιδιαίτερη αισθητική εμπνευσμένη από τα 60s και τα 70s, κατόρθωσε να τραβήξει το ενδιαφέρον από την πρώτη του δουλειά, συγκρινόμενος ενίοτε με τον μεγάλο Serge Gainsbourg.

Το ντεμπούτο του album, “L’ Incroyable Verite”, κυκλοφόρησε το 2001. Η Sofia Coppola μάλιστα, επέλεξε το κομμάτι “Fantino” για το soundtrack της ταινίας της, “Χαμένοι στη Μετάφραση”.

To 2005, η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε με την κυκλοφορία του δεύτερου album του, “Politics”, στο οποίο περιέχεται το κομμάτι που ουσιαστικά τον έκανε ευρύτερα γνωστό, το υπέροχο “La Ritournelle”.

Ακολούθησε το “Sessions”, ένα album που περιείχε ακουστικές εκτελέσεις στα πιο γνωστά τραγούδια του και το 2008, παρουσίασε το τρίτο επίσημο studio album του, “Sexuality”, την παραγωγή του οποίου ανέλαβε ο Guy-Manuel de Homem-Christo των Daft Punk.

Την ίδια χρονιά εκπροσώπησε τη χώρα του στον διαγωνισμό της Eurovision. Από τότε πέρασαν 4 χρόνια μέχρι την κυκλοφορία του επόμενου album του, “My God Is Blue”, το οποίο ακολούθησε το “Confection” που βγήκε στην αγορά τον Οκτώβριο του 2013 και λίγους μήνες μετά, την άνοιξη του 2014, ο Tellier βρέθηκε να παίζει ένα μέρος του σε μία επίδειξη της Chanel.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Sebastien Tellier παρουσίασε το έκτο του album, “L’ Aventura”, που αποτελεί ένα ταξίδι στην παιδική του ηλικία, με πηγή έμπνευσης τη Βραζιλία.

Πληροφορίες: Fuzz live Music Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, είσοδος 28 ευρώ.