Δισκοκριτική: «Tough Love» Jessie Ware

jessie-ware-cover
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Μετά το εκπληκτικό της ντεμπούτο πριν δύο χρόνια, η Βρετανίδα αγαπημένη των ραδιοφώνων και όχι μόνο, είναι και πάλι εδώ, για να μας προσφέρει τραγούδια για τις δυσκολίες του να αγαπάς.

Η Jessie Ware μετά το “Devotion” του 2012, φορτώθηκε με το δύσκολο έργο να συνεχίσει την ανοδική της πορεία και να καταφέρει να ενθουσιάσει για άλλη μια φορά τους ακροατές.  Όταν εμφανίστηκε, το σεμνό προφίλ της και τα πραγματικά καλά τραγούδια της, την έστεψαν ως τη νέα βασίλισσα της elegant μελαγχολίας.

Το “Tough Love” κινείται ηχητικά στο ίδιο μοτίβο της μελαγχολικής pop, με την κρυστάλλινη φωνή της Ware να πρωταγωνιστεί.  Όπως το ασπρόμαυρο εξώφυλλο,  και το εξίσου ασπρόμαυρο videoclip του πρώτου single, και αυτό το album, παίζει με τη διαφορά της χαράς με τη θλίψη και την αγωνία.

Το ομώνυμο πρώτο single με το υποβόσκον beat, και τη σπαρακτική ερμηνεία της, είναι ένα κομμάτι-εγγύηση για να μας κάνει να την αγαπήσουμε ξανά. Στην άλλη πλευρά τώρα, το  “Cruel”  με αέρα ‘80’s soul  είναι ένα πραγματικό διαμάντι, ίσως το καλύτερο κομμάτι του album, χορευτικό όσο και συναισθηματικό.  Το “Want Your Feeling”  και το “Champagne Kisses”, είναι επίσης χαρούμενες, αρκούντως ανεβαστικές και

χορευτικές συνθέσεις.  Και εκεί έρχεται η εύθραυστη ερμηνεία της στο “Say You Love Me” είναι αρκούντως μετρημένη χωρίς να γίνεται στιγμή μελό ή σπαραξικάρδια να σου αλλάξει πάλι το μοτίβο.

Με το “Tough Love” λοιπόν, η Jessie Ware συνεχίζει να μας εκπλήττει, και μας κάνει να ερωτευτούμε για άλλη μια φορά τα πανέμορφα και αρκετά φθινοπωρινά της τραγούδια. 

Album: Tough Love

Καλλιτέχνης: Jessie Ware

Label: PMR

Βαθμολογία: 7/10

Ροζίνα Αράπη