Η μεγάλη πρεμιέρα της Metropolitan Symphony Orchestra of Athens

mso
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

H Metropolitan Symphony Orchestra of Athens, η Ορχήστρα που ιδρύθηκε από τον διεθνούς φήμης πιανίστα, συνθέτη και μαέστρο Βασίλη Τσαμπρόπουλο, επιχειρώντας μια ανατρεπτική, ανανεωτική και ελπιδοφόρα εμφάνιση στο μουσικό τοπίο της Ελλάδας, ετοιμάζεται για τη μεγάλη της πρεμιέρα, τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Αυτή η πρώτη συναυλία  είναι αφιερωμένη στον Lorin Maazel, τον μεγάλο Μαέστρο που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή αφήνοντας ένα αξιοσημείωτο μουσικό έργο και περιλαμβάνει  έργα - ορόσημο της μουσικής προσέγγισης του κορυφαίου Αρχιμουσικού, ειδικά μέσω της συνεργασίας του με τη New York Philharmonic Orchestra, όπως την Ουβερτούρα Egmont του Μπετόβεν και τη Συμφωνία του Νέου Κόσμου του Ντβόρζακ.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επίσης ένα σπουδαίο Κοντσέρτο για πιάνο, χαρακτηριστικό δείγμα της δεύτερης και ιδιαίτερα παραγωγικής συνθετικής περιόδου του Μπετόβεν, με σολίστ τον Βασίλη Τσαμπρόπουλο. Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο ο Έλληνας βιρτουόζος πιανίστας έχει ερμηνεύσει με τη Philharmonia Orchestra of London και την Czech Philharmonic Orchestra, αποσπώντας θερμές κριτικές για την ιδιαίτερη ερμηνευτική του προσέγγιση.

Πληροφορίες: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, 210 3418550, είσοδος 15€.