Όταν η μουσική γίνεται γλωσσοπλάστης

miley-cyrus
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, οι παρακάτω καλλιτέχνες κατάφεραν να δημιουργήσουν καινούργιες λέξεις, που πλέον έχουν ενταχθεί πλήρως στην αγγλική argo.

1. Twerk

Η Miley Cyrus μπορεί να μην εφηύρε τον όρο twerking- ένας συνδυασμό των λέξεων twist και jerk, αλλά ο προκλητικός χορός της στα περσινά βραβεία του Mtv, έκανε τη λέξη τόσο δημοφιλή που οι γλωσσολόγοι την εισήγαγαν στο Αγγλικό Λεξικό του Oxford  το 2013.  

2. Yolo

Μπορεί να μην το γνωρίζατε αλλά ο rapper Drake  είναι υπεύθυνος για μια από τις πιο δημοφιλείς λέξεις των τελευταίων χρόνων. Η λέξη που σημαίνει You Only Live Once,  χρησιμοποιήθηκε πρώτα από τον Καναδό καλλιτέχνη, αλλά έγινε τόσο δημοφιλής που πλέον έχει δικό της λήμμα στο Αγγλικό Λεξικό.

3. Bootylicious

Ποια άλλη εκτός από την ιέρεια Beyonce, θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη για τον όρο αυτό, που χρησιμοποίησε σε τραγούδι της, και στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον στη θέα μιας sexy ύπαρξης;

4. Jiggy

Όταν ο Will Smith είχε και μουσική καριέρα, βοήθησε στην παγκόσμια αναγνώριση της λέξης “Jiggy”,  φυσικά από την πολύ μεγάλη επιτυχία του "Getting’ Jiggy With It", το 1997.

5. Wardrobe Malfunction

Το συμβάν στο Super Bowl του 2004, στο οποίο ο Justin Timberlake τράβηξε ένα κομμάτι του ρούχου της Janet Jackson, αποκαλύπτοντας το στήθος της τραγουδίστριας, δημιουργώντας πανικό, χαρακτηρίστηκε με τις συγκεκριμένες λέξεις, και έκτοτε χρησιμοποιείται σε παρόμοιες περιστάσεις, όπου celebrities αποκαλύπτουν περισσότερη σάρκα από ότι ήθελαν σε δημόσιες εμφανίσεις.

Ροζίνα Αράπη