Οι… εκλεκτές συγγένειες της μουσικής

meg-whitekaipatti-smith
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Οι παρακάτω μουσικοί συνδέονται μεταξύ τους είτε με δεσμούς αίματος ή εξ αγχιστείας, φτιάχνοντας έτσι μεγάλες μουσικές οικογένειες.

1. Meg White&Patti Smith

Αν και η Meg έγινε γνωστή ως η πρώην γυναίκα του Jack White, που μαζί μεγαλούργησαν ως White Stripes, οι δυο τους πήραν διαζύγιο το 2000, και μερικά χρόνια μετά, ακολούθησαν και ξεχωριστές καλλιτεχνικές πορείες. Η Meg όμως παντρεύτηκε ξανά το 2009, τον Jackson Smith, τον γιο της Patti Smith,  και έγινε νύφη της επιδραστικής καλλιτέχνιδος. Δυστυχώς πέρυσι και αυτός ο γάμος έφτασε στο τέλος του.

2. Ringo Starr&Joe Walsh

Η αδερφή της Barbara Bach, γυναίκας του Ringo Star των Beatles, η Marjorie, παντρεύτηκε το 2008 τον Joe Walsh, κιθαρίστα των Eagles. Έτσι οι δύο rock stars εκτός από φίλοι, είναι πλέον και κουνιάδοι.

3. RZA, GZA&Ol’Dirty Bastard

Οι τρεις rappers ήταν η αρχική σύνθεση των Wu-Tang Clan, οι οποίοι είναι και ξαδέρφια.  Το πρώτο τους όνομα ήταν Force of The Imperial Master, που αργότερα έγινε All Together Now. Με την προσθήκη έξι ακόμα μελών, σχηματίστηκαν οι Wu-Tang το 1992.

4. Johnny Cash&Nick Lowe

Ο Αμερικανός θρύλος και ο Βρετανός μουσικός, συγγένεψαν για λίγο χρονικό διάστημα, όταν ο Lowe παντρεύτηκε την Carlene Carter, κόρη της June Carter και θετή κόρη του Cash. Παρότι το ζευγάρι χώρισε μετά από κάποιο διάστημα, οι δύο καλλιτέχνες παρέμειναν φίλοι και δούλεψαν και μαζί.

5. Alvino Rey&Win Butler

Ο Alvino Rey, για αυτούς που δεν τον γνωρίζουν ήταν μια πολύ σημαντική μορφή στην εξέλιξη της μουσικής τεχνολογίας, μιας και βοήθησε στο σχεδιασμό της πρώτης ηλεκτρικής κιθάρας, και της lap stell guitar, κιθάρας συνδεδεμένης με τους country μουσικούς. Ό Rey πέθανε το 2004 και ο εγγονός του,Win Butler,  για να τιμήσει τη μνήμη του έφτιαξε το album “Funeral”, δηλαδή το ντεμπούτο album των Arcade Fire.