Xiu Xiu @ Six Dogs

xiu-xiu
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το καταιγιστικό δίδυμο από την Καλιφόρνια προσέφερε ένα show που θα συζητάμε για καιρό, όπως ακριβώς το περιμέναμε.

Οι Suicide Bond ανέλαβαν το έργο του να ανοίξουν τη βραδιά. Το live της Κυριακής ήταν και η δεύτερη τους ζωντανή εμφάνιση, πράγμα που δεν υπήρχε περίπτωση να καταλάβουμε. Το δίδυμο των Κωνσταντίνου Κύρτση και Αντώνη Κωνσταντάρα,  ξεδίπλωσε το σκοτάδι των τραγουδιών τους, μαζί με μια ιδιαίτερη σκηνική παρουσία. Άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό και αναμένουμε το ντεμπούτο τους album.

Το αλλοπρόσαλλο ηχητικό και αισθητικό σύμπαν του Jamie Stewart ήταν έτοιμο να παρουσιαστεί μπροστά στα μάτια μας. Τα τύμπανα και λοιπά υλικά πειραματισμού πήραν τη θέση τους, και ο Stewart μαζί με τη μόνιμη εδώ και μερικά χρόνια συνεργάτιδα του Shayna Dunkelman, πήραν τις θέσεις του.

Ο Stewart ήταν σοβαρός, χαμένος μέσα στον κόσμο του και απολύτως αφοσιωμένος σε αυτό που επρόκειτο να κάνει. Και το έκανε άψογα. Ηχητικές εναλλαγές από την οργή στη θλίψη, στην απόγνωση και στον τρόμο, με εφιαλτικά τύμπανα να κρούουν ανατριχιαστικά, καθώς ο Stewart ανεβοκατέβαζε τη φωνή του από μπάσες σε υψηλές συχνότητες, ενώ η Seo τον συνόδευε με ένα βλοσυρό, πονηρό χαμόγελο. 

Σε ένα set που κανένας δεν ενδιαφερόταν να μιλήσει με τον διπλανό του –πόσες φορές το παρατηρούμε αυτό σήμερα-,  αλλά με όλο το κοινό να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, ο χρόνος κύλησε χωρίς να τον καταλάβουμε. 

Βγαίνοντας από το Six Dogs οι αντιδράσεις ήταν ποικίλες, με αρκετούς να έχουν ενθουσιαστεί ακόμα και αν δεν ήξεραν  τι ακριβώς είχαν παρακολουθήσει, και άλλους να το βρίσκουν υπερβολικό. Όπως και να έχει, η εμφάνιση των  Xiu Xiu δεν ήταν ένα τυπικό live, αλλά μια εμπειρία, που εμείς που δεν την είχαμε ζήσει πριν, θα μείνει στη μνήμη μας για καιρό.

Ροζίνα Αράπη