Μουσική και… θρίλερ

sting
ΤΡΙΤΗ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Οι λίστες με τους τραγουδιστές που δοκίμασαν την τύχη τους στη μεγάλη οθόνη είναι αχανής. Υπάρχουν όμως κάποιοι rock stars, που εμφανίστηκαν κρατώντας δεύτερους ή πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μερικές από τις πιο αγαπημένες μας ταινίες τρόμου, τονίζοντας τον γκροτέσκο χαρακτήρα τους.

Sting-The Bride

Κάτι που σίγουρα ο Sting θα ήθελε πολύ να σβήσει από το βιογραφικό του θα ήταν η συμμετοχή του σε αυτό το remake της “Νύφης του Frankenstein”, που παρά το δυνατό της cast πήγε άπατη στα ταμία και ξεχάστηκε γρήγορα.

Tom Waits- Wolfen

Ο Tom Waits έχει αποδείξει το υποκριτικό του ταλέντο πολλές φορές, κρατώντας συνήθως τον ρόλο του κακού. Στην ταινία αυτή, που έχει ως θέμα τους λυκανθρώπους  που εισβάλλουν σε μια πόλη, εμφανίζεται για ελάχιστα λεπτά, ερμηνεύοντας το “Jitterbug Boy”, σε ένα κακόφημο μπαρ. Ο ρόλος του κόπηκε από τα dvd και τις βιντεοκασέτες, λόγω προβλημάτων με τα πνευματικά δικαιώματα, και το όνομα του δεν εμφανιζόταν καν στα  credits.

Debbie Harry – Videodrome

Σε αυτό το αριστούργημα του David Cronenberg, η Harry απαλλάσσεται από τα ξανθά της μαλλιά και γίνεται μελαχρινή. Η ταινία είναι ένα σχόλιο πάνω στα media και την καταστροφική τους δύναμη, και η Harry σαγηνεύει στο ρόλο μιας θανατηφόρας femme fatale.

David Bowie-The Hunger

Ο Bowie και η Catherine Deneuve  υποδύονται ένα  ζεύγος βαμπίρ, σε συνεχή αναζήτηση του επόμενου τους θύματος.  Όταν στο δρόμο τους βρίσκεται η Susan Sarandon, οι εξελίξεις είναι ολέθριες. Η ταινία μπορεί να θάφτηκε από κριτικούς, απέκτησε όμως ένα cult fanbase, κυρίως λόγω της goth αισθητικής της- εμφανίζεται και ο Peter Murphy των Bauhaus στην εναρκτήρια, κλασσική σκηνή.

Ροζίνα Αράπη