Μια συνάντηση πέρα από μουσικές προκαταλήψεις στο Μέγαρο

boudounis
ΠΕΜΠΤΗ, 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Μετά την εναρκτήρια συναυλία του κύκλου «Μέρες κιθάρας», το αφιέρωμα σε κιθαριστές διαφορετικών γενεών –δασκάλων και μαθητών– συνεχίζεται την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου με την εμφάνιση του Βαγγέλη Μπουντούνη και της Μάρως Ραζή στο Μέγαρο Μουσικής, με τραγούδια από τον Γ.Σ. Μπαχ στον Τσιτσάνη και τους Queen.

Ο Βαγγέλης Μπουντούνης και η Μάρω Ραζή θα μοιραστούν τη σκηνή του Μεγάρου με τους String Demons (Κωνσταντίνος Μπουντούνης-βιολοντσέλο, Λυδία Μπουντούνη-βιολί) και τους Κιθαριστές.

Στο πρώτο μέρος της βραδινής συναυλίας, το κιθαριστικό ντουέτο Μπουντούνη - Ραζή θα ερμηνεύσει τη Σουίτα για δύο κιθάρες «Ένα τραγούδι για τον Μάνο», που έγραψε ο Βαγγέλης Μπουντούνης με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από το θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι, καταθέτοντας τον δικό του φόρο τιμής στο έργο του μεγάλου συνθέτη και στον τρόπο που εκείνος έβλεπε τη μουσική.

Οι δυο τους θα ερμηνεύσουν ακόμη τρεις βυζαντινές συνθέσεις για δύο κιθάρες που βασίζονται στα τραγούδια Αχάριστη και Γκιουλ Μπαχάρ του Βασίλη Τσιτσάνη, καθώς και στη σύνθεση Taksim του Μπουντούνη. Το πρόγραμμα του πρώτου μέρους της βραδινής συναυλίας θα ολοκληρωθεί με τις Τρεις ροκ σπουδές για δύο κιθάρες του Βαγγέλη Μπουντούνη.

Το δεύτερο μέρος τιτλοφορείται «Σύγκρουση εγχόρδων» και επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις για το κοινό. Πρόκειται για μουσικούς διαξιφισμούς ανάμεσα σε ένα βιολί, ένα βιολοντσέλο και κιθάρες πάνω στο σταυροδρόμι των αιώνων και των εποχών, της ελληνικής και ξένης δημιουργίας, της λόγιας και λαϊκής μουσικής, του μπαρόκ και του ροκ.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, τέσσερις διπλωματούχοι μαθητές του Βαγγέλη Μπουντούνη και σολίστ της κιθάρας, η Κωνσταντίνα Ανδρίτσου, ο Αντώνης Παπαδάκης, ο Αλέξανδρος Παντελιάς και ο Τάκης Γιαννόπουλος, θα ερμηνεύσουν έργα Τάρρεγκα, Μπουντούνη, Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, Μπάρριος, Χατζιδάκι και άλλων συνθετών. Στην απογευματινή συναυλία μετέχουν επίσης δύο σχήματα με έντονη καλλιτεχνική προσωπικότητα: οι Κιθαριστές και οι String Demons.

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής, 210 7282333, είσοδος 12, 20€, στις 8.30 μ.μ.