Γνωρίστε την Tinashe

tinashe
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Είναι το νέο ανερχόμενο αστέρι της r'n'b. Το ντεμπούτο της μόλις κυκλοφόρησε και ήδη αρκετοί την παρουσιάζουν σαν διάδοχο της Aaliyah.

- Γεννήθηκε το 1993 και μεγάλωσε στην Καλιφόρνια. Ο πατέρας της είναι από την Zimbabwe και η μητέρα της έχει Νορβηγικές/Ιρλανδικές και Σουηδικές ρίζες. Το όνομα της σημαίνει “είμαστε με τον Θεό”.

- Πριν κυκλοφορήσει δικό της υλικό, ήταν μέλος ενός γυναικείου group , τις Stunners, ενώ είχε εμφανιστεί και στη σειρά “Two and a Half Men”.

-  Πριν την κυκλοφορία του ντεμπούτου album της, είχε φτιάξει μόνη της τρία mixtapes, στα οποία έκανε την παραγωγή και έγραψε τα τραγούδια. Αυτό τράβηξε την προσοχή της δισκογραφικής της.

- Παράλληλα άρχισε να ανεβάζει και videos στο youtube όπου τραγούδαγε επιτυχίες άλλων καλλιτεχνών, όπως του Lil’ Wayne αλλά και της Britney Spears.

- Τώρα, είναι προστατευόμενη του φοβερού παιδιού της r&b και hip hop, του Schoolboy Q, ο οποίος της έκανε την παραγωγή για το πρώτο της hit single “2 On”.

- Παρότι τη συγκρίνουν με την αδικοχαμένη Aaliyah, η ίδια θεωρεί ως επιρροές της τη Janet Jackson και τη Sade.

- Έχει το δικό της home studio, και είναι εξπέρ στην ηχοληψία και την παραγωγή.

- Το ντεμπούτο της album “Aquarius” μόλις κυκλοφόρησε, και πέρα από τη συνεργασία της με τον Schoolboy Q, ηχηρά ονόματα του hip hop βρίσκονται στα credits, όπως ο ASAP Rocky και ο DJ Mustard.

Ροζίνα Αράπη