Γνωρίστε τους Disconnected

disconneced
ΤΡΙΤΗ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η μπάντα, που μετράει ήδη αρκετές εμφανίσεις σε αθηναϊκά venues, καθώς και συμμετοχές σε events και festival, συστήνονται στο κοινό με το κομμάτι "Weakest Point".

Ο ήχος των Disconnected είναι επηρεασμένος από την Αμερικάνικη και Βρετανική alternative rock σκηνή, και συγκροτήματα όπως οι Muse, οι Arctic Monkeys και οι Incubus. Τα πέντε μέλη της μπάντας προσπαθούν να εντάξουν τις διαφορετικές και ετερόκλητες επιρροές τους, από post rock μέχρι κιθαριστικές, ακουστικές συνθέσεις,σε έναν ενιαίο σύνολο,και το αποτέλεσμα ακούγεται σύγχρονο και πολύ δυνατό.

Εκτός από το ηλεκτρισμένο "Weakest Point", οι Disconnected έχουν ηχογραφήσει στα πλαίσια του Live Sessions, των Sierra Studios το "Fading Light", ένα πιο downtempo και ατμοσφαιρικό κομμάτι, δείχνοντας μια άλλη πλευρά τους, καθώς επίσης και μια διασκευή του "Reckoner" των Radiohead.

Τώρα, ήρθε η ώρα να τους γνωρίσουμε καλύτερα, καθώς ετοιμάζουν το πρώτο τους album.

Οι Disconnected είναι μια πενταμελής αγγλόφωνη μπάντα από την Αθήνα, που δημιουργήθηκε στα τέλη του 2010, από τα αδέρφια Στέφανο (φωνή) και Χάρη Κατή (πλήκτρα,κιθάρα, φωνή) .  Αργότερα προστέθηκαν στη σύνθεση ο Θοδωρής Κωστούλας (κιθάρα), ο Γιώργος Γαζής (μπάσο) και ο Μάκης Κολαΐτης (drums) .

Από τη δημιουργία τους μέχρι σήμερα έχουν στο ενεργητικό τους πολλές ζωντανές εμφανίσεις, ξεκινώντας από το Santa Botella και το Booze Cooperativa, και σε γνωστά συναυλιακά venues της πόλης, όπως η Αρχιτεκτονική, το KooKoo και το Nueva Trova, ενώ έχουν συμμετάσχει και στα Steve Festival και Art Apart Festival.

Τον Απρίλη του 2013 έδωσαν μια unplugged live performance στον ραδιοφωνικό σταθμό Rock Fm 9.69 στην εκπομπή του Γιάννη Λεουνάκη, και τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς εμφανίστηκαν μαζί με τους Locomondo στο Α21 Freedom Fest στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.  Φέτος συμμετείχαν με ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορα events, όπως στη φιλανθρωπική εκδήλωση του ιδρύματος Make A Wish, μαζί με τους Idra Kayne και Sbaraquack και τον Μάιο έπαιξαν μαζί με τους Coogars στο 6 D.O.G.S.

Τώρα, ετοιμάζουν τις εμφανίσεις τους για τον χειμώνα, και βρίσκονται στη διαδικασία ηχογράφησης του πρώτου τους album.