Stereo MC's: «Θέλουμε η μουσική μας να είναι τολμηρή, προκλητική και καυστική…»

stereo-mcs
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Με όπλο τις εμπνευσμένες λούπες, τους παραισθησιογόνους ήχους και τους καυστικούς τους στίχους, οι Stereo MC's, ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα που αναδύθηκαν από την ηλεκτρονική μουσική, συνεχίζουν δυναμικά να συνθέτουν τραγούδια, και μας μιλούν για τη συναυλία τους στην Αθήνα.

Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα από τα περιβόητα shows τους, σε μία μοναδική full band εμφάνιση, στο Gagarin 205, το Σάββατο 29 Νοεμβρίου.

Κάπου στα μέσα του 1980, οι Nick Hallam και Rob Birch ένωσαν τις ετερόκλητες μουσικές τους επιρροές, που συμπεριλάμβαναν από την punk έως τη glam rock σκηνή της εποχής έως τη hip hop και την electronic, και έμελλε να αποτελέσουν τους προπάτορες της ηλεκτρονικής μουσικής.

Τα άλμπουμ τους «Supernatural» και «Connected», όρισαν και επηρέασαν όσο λίγα την electro-dance μουσική, ενώ το «Deep Down and Dirty» ήταν αναμφισβήτητα ένας από τους πιο πετυχημένους δίσκους των 2000s με το ομώνυμο τραγούδι να κάνει ιδιαίτερα δημοφιλές το βρετανικό σχήμα.

Από τα μικρά clubs, οι Stereo MC’s δεν άργησαν να βρεθούν σε μεγάλες αρένες, κερδίζοντας και τον σεβασμό της hip hop σκηνής. Σήμερα, σχεδόν 30 χρόνια μετά, δηλώνουν ότι πιστεύουν πως δεν έχουν βγάλει ακόμη την καλύτερή τους μουσική, και μιλούν για τη συναυλία και για τη μουσική φιλοσοφία τους.

Τι θα απολαύσει το κοινό σε αυτήν τη μοναδική συναυλία;

Θα παίξουμε ένα set, που θα συνδυάζει τραγούδια από ολόκληρη τη δισκογραφία μας, μαζί με ορισμένα νέα τραγούδια. Θα δώσουμε έμφαση και στο “Connected album”, παίζοντας τραγούδια που δεν έχουμε ξαναπαίξει στο παρελθόν.

Θεωρείστε ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα, που έβγαλε ποτέ η ηλεκτρονική μουσική. Ποια είναι η μουσική σας φιλοσοφία και τι σας κρατά ακούραστους και δυνατούς όλα αυτά τα χρόνια;

Αγαπάμε πολύ τη μουσική. Θέλουμε η δική μας μουσική να παράγει πολλή ενέργεια, να είναι τολμηρή, προκλητική και καυστική. Αυτό μας επιτρέπει και συνεχίζουμε τόσα χρόνια.

Τι δεν σας αρέσει στον τρόπο που λειτουργούν τα μουσικά πράγματα σήμερα;

Γενικότερα, θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι και να είμαστε ανοιχτοί σε νέα πράγματα. Τα πράγματα έχουν αλλάξει στη μουσική βιομηχανία και, πλέον, όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με τη μουσική πρέπει να βρουν νέους τρόπους, διαφορετικούς από  παλαιότερα, για να “πουλήσουν” τη μουσική τους, όσο άσχημη και αν ηχεί η λέξη.

Με ποιους από τους καυστικούς σας στίχους θα περιγράφατε τον σύγχρονο «πολιτισμένο - εξελιγμένο» κόσμο μας;

Χμ, ενδιαφέρουσα ερώτηση. Ελπίζουμε πως, κάποια στιγμή, έτσι σαν αλλαγή, οι τράπεζες και οι πολιτικοί θα λογοδοτούν στον κόσμο.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Θα κάνουμε μια μικρή περιοδεία, αλλά, συγχρόνως, φτιάχνουμε νέα dance μουσική. Έχουμε ένα νέο τραγούδι μαζί με τον Adam Port από την Keinemusik, από το Βερολίνο, που λέγεται “Place”.

Πληροφορίες: Gagarin 205, Λιοσίων 205 , Αθήνα, 215 5400888. Τιμές εισιτηρίων: πρώτα εισιτήρια: 23 ευρώ, μετά την εξάντληση τους:  25 ευρώ, τελικό στάδιο προπώλησης: 27 ευρώ. Σημεία προπώλησης: Ticket House: Πανεπιστημίου 42 (εντός της Στοάς), τηλ.: 210 3608366 και Reload Stores: Πανεπιστημίου 54, τηλ.: 210 3801464, ηλεκτρονικά: ticketpro.gr και tickethouse.gr (για την αγορά εισιτηρίων μέσω ίντερνετ ή μέσω πιστωτικής κάρτας, υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου).

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]