Δισκοκριτική: «Strut» Lenny Kravitz

krevitz
ΔΕΥΤΕΡΑ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Δέκατο album για τον Αμερικανό καλλιτέχνη, μία ακόμη επίδειξη ροκ, σεξουαλικών ασμάτων, μπολιασμένα με funk και ηλεκτρισμό, και μία ακόμη υπενθύμιση ότι το “κατέχει” ακόμα.

Το “Strut” βρίσκει τον ίδιο να κάθεται και στην παραγωγή και φυσικά να παίζει και τα περισσότερα όργανα, όπως κάθε φορά. Ένα album που ξεκινάει με το “Sex” σε προδιαθέτει για το τι θα ακολουθήσει.

Funky κιθάρες, κιθάρες και ερωτισμός, χορευτική διάθεση και ο Lenny απόλυτος πρωταγωνιστής, συνθέτουν το τοπίο που κινείται το album, με τη σημαντική συμβολή του Craig Ross στη σύνθεση. Το πρώτο single “The Chamber”, είναι ένα από τα

καλύτερα τραγούδια που έχει γράψει,  με μια παραγωγή που δεν μπορεί παρά να σε κάνει να υποκλιθείς σε αυτόν τον αειθαλή μουσικό, ενώ η αισθησιακή μελωδία γραπώνεται στα αυτιά σου.

Οι gospel αναφορές δε λείπουν στο “I’m A Believer” ενώ το “Dirty White Boots” αντλεί έμπνευση από το ‘70’s rock που τόσο αγαπάει ο Lenny.  Σίγουρα το αποτέλεσμα δεν είναι κάτι που δεν έχουμε ξανακούσει, μιας και ο Kravitz ξέρει ακριβώς πια είναι η μανιέρα που του έχει χαρίσει την τόση επιτυχία. Έχει όμως μια απίστευτη σπιρτάδα το “Strut”,  και ένα πάθος που μας κάνει να τον αγαπήσουμε  για άλλη μια φορά.

Με τον αέρα του χαλαρού rock star που έχει καταθέσει εδώ και καιρό τα διαπιστευτήρια του, ο 50άρης πια Lenny, ακροβατεί μεταξύ της βρωμιάς του rock n’roll, του αισθησιασμού της r&b και των funk επιρροών του.  Το μουσικό του χαρμάνι είναι ελκυστικό, glamorous και μυστηριώδες, και η πρόσκληση να το ανακαλύψουμε είναι φυσικά ευπρόσδεκτη.

Album: Strut

Καλλιτέχνης: Lenny Kravitz

Label: Roxie Records, Kobalt

Βαθμολογία: 7/10

Ροζίνα Αράπη