Ποιητική συλλογή δια χειρός PJ Harvey

pj-harvey
ΤΡΙΤΗ, 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η Βρετανίδα τραγουδοποιός σε νέες δημιουργικές περιπέτειες.

Η PJ Harvey ανακοίνωσε πρόσφατα την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου. Πρόκειται για την ποιητική συλλογή “The Hollow Of The Hand”, έκτασης 224 σελίδων. Στην έκδοση θα περιλαμβάνονται ποιήματα γραμμένα από τη Harvey, αλλά και οπτικό υλικό από τον φωτογράφο Seamus Murphy, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στο album της “Let England Shake”, για τη δημιουργία videos για κάθε ένα από τα τραγούδια του δίσκου.

Οι θαυμαστές της θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την ποίηση της σε περίπου ένα χρόνο, καθώς το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσεις στις Η.Π.Α. τον επόμενο Οκτώβρη.

Όσο για τις φωτογραφίες, θα αποτυπώνουν τις εμπειρίες της από ταξίδια που έκανε με τον Murphy τα τελευταία τρία χρόνια, ταξιδεύοντας σχεδόν σε όλη την υφήλιο, σε περιοχές από το Αφγανιστάν μέχρι το Κόσοβο. 

Η ίδια η PJ Harvey δήλωσε ότι τα θέματα με τα οποία ήθελε να καταπιαστεί δεν μπορούσε να τα βιώσει από εμπειρίες τρίτων. “Ήθελα να μυρίσω τον αέρα, να νιώσω το χώμα και να συναντήσω τους ανθρώπους από της χώρες που είχαν συναρπάσει.”