Ένα μουσικό ταξίδι από τη Δυτική στην Ανατολική Ευρώπη

lupo
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ο διεθνής πιανίστας Μπενεντέττο Λούπο σ’ ένα μουσικό ταξίδι από τη Δυτική στην Ανατολική Ευρώπη, στο Μέγαρο Μουσικής, την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου.

Μετά τις επιτυχημένες εμφανίσεις του στον Καναδά και τις ΗΠΑ, ο διακεκριμένος ιταλός πιανίστας Μπενεντέττο Λούπο δίνει ένα και μοναδικό ρεσιτάλ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του νέου Κύκλου εκδηλώσεων του Μεγάρου που τιτλοφορείται Πιανόραμα. 

Το πρόγραμμα είναι ένα μουσικό ταξίδι από τη Δυτική στην Ανατολική Ευρώπη, με πρώτο σταθμό την Ιταλία και τα 15 Πρελούδια του Νίνο Ρότα, ενός συνθέτη το όνομα του οποίου έχει συνδεθεί με τη μουσική επένδυση για ταινίες των Φελλίνι, Βισκόντι και Κόππολα. Τα 15 Πρελούδια για πιάνο γράφτηκαν το 1964 και έχουν ερμηνευτεί από τον ίδιο τον συνθέτη.

Η Γαλλία είναι ο επόμενος σταθμός του ταξιδιού του Μπενεντέττο Λούπο, ο οποίος θα ερμηνεύσει τα τρία μέρη από τις Εικόνες-Βιβλίο Ι (1904) του ιμπρεσιονιστή Κλωντ Ντεμπυσσύ, ένα από τα πιο αξιόλογα έργα του για πιάνο.

Ο Κύκλος Πιανόραμα που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Μέγαρο, φέρνει επί σκηνής δεξιοτέχνες του «βασιλιά» των οργάνων. Μετά τον Μπενεντέττο Λούπο, με τον οποίο εγκαινιάζεται αυτή η νέα Σειρά εκδηλώσεων, ακολουθούν ο Στέφανος Νάσος και ο Απόστολος Παληός (21/1), η Ντόρα Μπακοπούλου (10/2), ο Χρίστος Παπαγεωργίου στον διπλό ρόλο του πιανίστα και συνθέτη (29/4), και η Έφη Αγραφιώτη με τον Γιώργο Κοντραφούρη (20/5).

Το άστρο του ιταλού πιανίστα Μπενεντέττο Λούπο άρχισε να λάμπει στο καλλιτεχνικό στερέωμα, μετά την απονομή του χάλκινου μεταλλίου στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου Van Cliburn (1989). Έχει εμφανιστεί στα μεγαλύτερα συμφωνικά κέντρα όλου του κόσμου, καθώς και σε μεγάλα ιταλικά θέατρα, όπως η Σκάλα του Μιλάνου, το Τεάτρο Κομουνάλε της Μπολόνιας κ.α.

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής, 210 7282333, είσοδος 12 και 20€.