Δύο ελληνικά συγκροτήματα σε μια μοναδική σύμπραξη

tango-with-lions
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Οι Tango With Lions και οι Mechanimal θα μοιραστούν τη σκηνή του Death Disco το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου, για μία μοναδική συναυλία.

Δύο νέα και πολλά υποσχόμενα ελληνικά σχήματα, οι Tango With Lions και οι Mechanimal, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μοναδική μουσική σύμπραξη.

Ύστερα από αρκετό καιρό, οι Tango With Lions επιστρέφουν ζωντανά στην Αθήνα, αυτή τη φορά με καινούργια τραγούδια. Oι Tango with Lions σχηματίστηκαν το 2007 από την Κat (Κατερίνα Παπαχρήστου), μια νέα μουσικό, η οποία ως μπασίστρια και τραγουδίστρια έχει συνεργαστεί με πολλά συγκροτήματα της αγγλόφωνης indie/alternative σκηνής. Ξεκίνησαν σαν μια μεταβαλλόμενη μουσική κολεκτίβα και εξελίχθηκαν στη σημερινή σταθερή πλέον σύνθεση του συγκροτήματος.

Μαζί τους θα έχουν και τους Mechanimal, στην πρώτη τους ζωντανή εμφάνιση μετά την κυκλοφορία του δεύτερου album τους, με τον τίτλο «Secret Science». Ετοιμαστείτε για δυνατά decibel.

Αν κάποιος έπρεπε να περιγράψει τους Mechanimal με μια μόνο αναφορά σε ένα μουσικό είδος, τότε το «drone ‘n’ roll», μια ονομασία που τα ίδια τα μέλη δίνουν στη μουσική τους, ταιριάζει απόλυτα: ένα εκρηκτικό μείγμα industrial συνθετικών ήχων και krautrock ρυθμολογίας, το οποίο διαπερνά ένα shoegazing κιθαριστικό τείχος και διατρέχει τις δέκα μουσικές ιστορίες του πρώτου τους άλμπουμ.

Πληροφορίες: Death Disco, Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου, Ψυρρή, Αθήνα.