Ξαρχάκος, Γαλάνη, Αρβανιτάκη τραγουδούν Τσιτσάνη

tsitsanis
ΤΡΙΤΗ, 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη γιορτάζουν ο Σταύρος Ξαρχάκος, η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελευθερία Αρβανιτάκη, με δύο συναυλίες στις 20 και 21 Ιανουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής.

Στις 18 Ιανουαρίου του 1915 γεννήθηκε ο Βασίλης Τσιτσάνης στα Τρίκαλα και την ίδια ημερομηνία το 1984 πέθανε στο νοσοκομείο Brompton του Λονδίνου. Στο ενδιάμεσο βέβαια, κατάφερε να αλλάξει την ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού για πάντα.

Με αφορμή λοιπόν, τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, η οικογένεια του Βασίλη Τσιτσάνη διοργανώνει δύο μεγάλες συναυλίες αφιερωμένες στο έργο του, με τη συμμετοχή του Σταύρου Ξαρχάκου, ο οποίος έχει ασχοληθεί ουσιαστικά τόσο με το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη όσο και με τη διαλεκτική σχέση που αυτό έχει με τις μουσικές σπουδαίων δημιουργών παγκοσμίως, τη Δήμητρα Γαλάνη αλλά και την Ελευθερία Αρβανιτάκη, τις δύο αυτές σπουδαίες γυναικείες φωνές.

Πολυγραφότατος, μεγαλοφυής, καινοτόμος, με πλούσια φαντασία και έργο σπάνιας ποιότητας, μαστοριάς και καλαισθησίας, ο Βασίλης Τσιτσάνης έγινε ο συνθέτης που χωρίς αυτόν η εικόνα της ελληνικής μουσικής θα ήταν περιορισμένη και διαφορετική. Και σήμερα, 100 χρόνια από τη γέννησή του, ζει μέσα από τα τραγούδια του και εξακολουθεί να μας συναρπάζει και να μας συγκινεί.

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, 210 7282333, στις 8.30 μ.μ., είσοδος 25, 35 και 50 ευρώ.