Τα πιο αγαπημένα κομμάτια του Ντέμη Ρούσσου

roussos-2
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Ο Ντέμης Ρούσσος «έντυσε» μερικά από τα πιο αγαπημένα μας κομμάτια με την ιδιαίτερη φωνή του, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ας θυμηθούμε τα πιο αγαπημένα κομμάτια που ερμήνευσε ο «παγκόσμιος» αυτός Έλληνας.

Τα ξημερώματα της Κυριακής άφησε την τελευταία του πνοή ο γνωστός Έλληνας καλλιτέχνης με την παγκόσμια φήμη, Ντέμης Ρούσσος. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου από έλληνες γονείς κι επέστρεψε στην Ελλάδα κατά τις αναταραχές στο Σουέζ.  Η καριέρα του στην Ελλάδα ξεκίνησε με τους The Idols, συνέχισε με τους We Five και κατέληξε στους Aphrodite’s Child, με τους οποίους γνώρισε μεγάλη επιτυχία, ειδικά με τον δίσκο «666».

Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, ο Ρούσσος ξεκίνησε τη σόλο πορεία του με συνεργασίες με σημαντικά ονόματα, όπως ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, o Δήμος Μούτσης και πολλοί ακόμα.

Μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια της καριέρας του ακολουθούν παρακάτω.

Goodbye my love goodbye
Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια που συνδέθηκε με την ιδιαίτερη ερμηνεία του Ντέμη Ρούσσου και παραμένει ίσως σήμα κατατεθέν της καριέρας του.

Forever and ever
Το κομμάτι του αυτό έγινε παγκόσμια επιτυχία και βρέθηκε σε πολλά ευρωπαϊκά charts το 1973.

White Sails

A. Katsarou
Αγγλική διασκευή του τραγουδιού «Άσπρα, Κόκκινα, Κίτρινα, Μπλε» από τον δίσκο του Δήμου Μούτση «Συνοικισμός Α΄» του 1972, που κυκλοφόρησε το 1974.

Lost in Love
Τραγούδι των Air Supply του 1980, που τραγούδησε ο Ρούσσος με την Florence Warner.

We Shall Dance
Ήταν η πρώτη επιτυχία της σόλο καριέρας του, μετά από τη διάλυση των Aphrodite's Child.