6 συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε αυτό το Παρασκευοσάββατο

beatles
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Ήχοι των Beatles, heavy rock των Monster Magnet και μουσική που ντύνει τα ποιήματα του Καβάφη είναι μερικές από τις επιλογές σας αυτό το σαββατοκύριακο.

Ένα μουσικό αφιέρωμα στις μελωδίες και τα τραγούδια των Beatles παρουσιάζει  η Καμεράτα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου. Τα τραγούδια των Beatles στη συμφωνική τους διάσταση, θα ακουστούν σε συνέχεια της εξαιρετικά επιτυχημένης καλοκαιρινής συναυλίας του Ηρωδείου. Μέσα από τις ευφάνταστες ενορχηστρώσεις του Νίκου Πλατύραχου και τις γεμάτες ευαισθησία ερμηνείες των τραγουδιστών που συμμετέχουν, τα πιο γνωστά τραγούδια των «σκαθαριών», έρχονται να μας γοητεύσουν για άλλη μια φορά με την αιώνια φρεσκάδα τους. To ρόλο των τεσσάρων «Σκαθαριών» αναλαμβάνουν οι Κώστας Βασιλιάγκος, Δώρος Δημοσθένους, Βασίλης Γισδάκης και just steve, ενώ ως Special guest θα συμμετάσχουν οι ΜΕΛΙSSES. Την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής  θα διευθύνει ο Νίκος Πλατύραχος.
Πληροφορίες: Μέγαρο Μυσικής, στις 8.30 μ.μ., είσοδος 11, 20, 28 και 40 ευρώ.

Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος, «Το piano στα forte του Jr», μία συναυλία με σολίστ ταλαντούχα παιδιά της ελληνικής κλασικής μουσικής σκηνής. Ο κύκλος παρουσιάζει τρεις νέους σολίστ στο Black Box Theater του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος: την Κατερίνα Καταμάτζε από την Αθήνα, τον Στάθη Παπαδιαμαντόπουλο από τον Πύργο Ηλείας και τη Χαρά Τσιπιζίδου από την Καβάλα. Οι τρεις τους θα παίξουν έργα των Beethoven, Chopin, Τσαϊκόφσκι και Χατζιδάκι.
Πληροφορίες: Black Box Theater, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, είσοδος 10 ευρώ.

Οι Monster Magnet επισκέπτονται την πόλη μας κι ετοιμάζουν μια συναυλία την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, στο Gazi Music Hall. Ηeavy rock, stoner, fuzz, space rock. Αυτούς και άλλους πολλούς χαρακτηρισμούς έχουν χρησιμοποιήσει κατά καιρούς διάφοροι προκειμένου χα περιγράψουν τη μουσική των Monster Magnet, οι οποίοι δημιουργήθηκαν πριν 25 χρόνια από τον Dave Wyndorf στο New Jersey.  Μπολιάζοντας το ψυχεδελικό ροκ των 60s και των 70s με τραχείς μπασογραμμές και fuzzαριόζικη ατμόσφαιρα, οι Monster Magnet προκάλεσαν πολύ θόρυβο γύρω από το όνομά τους.
Πληροφορίες:  Gazi Music Hall, είσοδος 28 ευρώ.

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, θα καταλάβει το Κύτταρο, ο κορυφαίος Βρετανός τραγουδοποιός Fink, που θα παρουσιάσει κομμάτια τόσο από τη νέα του δουλειά, όσο και από την ευρύτερη δισκογραφία του. Ο Fink αποτελεί χαρακτηριστικό υπόδειγμα της επιτυχημένης μετάβασης ενός καταξιωμένου παραγωγού ηλεκτρονικής μουσικής σ’ έναν εξίσου διακεκριμένο τραγουδοποιό καταφέρνοντας παράλληλα να διατηρήσει την αμέριστη υποστήριξη της δισκογραφικής του καθ’όλη τη διάρκεια της πορείας του. Μαζί του θα βρίσκεται και ο 22χρονος Βρετανός πιανίστας, Douglas Dare.
Πληροφορίες: Κύτταρο, είσοδος 25 ευρώ.

Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου, τα ποιήματα του Αλεξανδρινού ποιητή, Κωνσταντίνου Καβάφη έχουν την τιμητική τους στο Βρυσάκι, μέσα από μια μουσική παράσταση με τίτλο «Σαν βγεις στον πηγαιμό». Μουσικοί ήχοι απόκοσμοι, άλλοτε ψυχεδελικοί, άλλοτε ακουστικοί, θα ντύσουν το λόγο του ποιητή. Ο Καβάφης θα ξεπροβάλει μέσα από την θεατρική απόδοση του κειμένου και μέσα από τα διασκευασμένα τραγούδια. Ο μουσικός κόσμος βασίζεται σε πρωτότυπες συνθέσεις, όπως και σε διασκευασμένες μελοποιήσεις γνωστών δημιουργών.
Πληροφορίες: Βρυσάκι, είσοδος 5 ευρώ.

Και για το τέλος, μια συναυλία για τους μικρούς μουσικόφιλους, θα φιλοξενηθεί την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου, με μερικές από τις μαγικές στιγμές από την κινηματογραφική μουσική του Τζον Γουίλλιαμς με την ΚΟΑ και αφηγητή τον Γεράσιμο Γεννατά. Ο Τζον Γουίλιαμς είναι ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής του καιρού μας, που έχει γράψει μουσική για αγαπημένες ταινίες περιπέτειας και επιστημονικής φαντασίας, όπως Ε.Τ.-Ο εξωγήινος, Τζουράσικ Παρκ, Χάρι Πότερ, Ιντιάνα Τζόουνς, κ.ά. Μαέστρος θα είναι ο Μίλτος Λογιάδης.
Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής, είσοδος 14 ευρώ.