Τέσσερις αιώνες μουσικής με άξονα την κιθάρα

kouarteto
ΤΡΙΤΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Πέντε μουσικοί εξερευνούν τη μουσική δωματίου από την εποχή του Μπαρόκ μέχρι τον 20ό αιώνα, μέσα από έργα σημαντικών συνθετών της εποχής, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής.

Η διεθνούς φήμης κιθαρίστα Ελευθερία Κοτζιά και το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών, εξερευνούν τη μουσική δωματίου από την εποχή του Μπαρόκ μέχρι τον 20ό αιώνα, μέσα από τη μουσική συνθετών που έγραψαν παρτιτούρες για κιθάρα, βιολί, βιόλα και τσέλο, όπως οι Αντόνιο Βιβάλντι, Νικολό Παγκανίνι, Άστορ Πιατσόλλα, Ζακ Ιμπέρ, Τζον Τάβενερ, Ρολάν Ντυένς και Μάξιμο Ντιέγκο Πουχόλ.

Πριν την ομιλία, ο πιανίστας Νίκος Λαάρης θα μιλήσει για τη μουσική δωματίου, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με αυτού του είδους τη μουσική δωματίου, τους συνθέτες της και τους ερμηνευτές της.

Η μουσική δωματίου γεννήθηκε τον 19ο αιώνα στη Γερμανία  και θεωρείται το απόσταγμα της μουσικής σκέψης και ευαισθησίας. Ο Γάλλος Ζακ Ιμπέρ θα έχει τον πρώτο λόγο στο πρόγραμμα της βραδιάς, ενώ θα ακουστούν ακόμα αποσπάσματα του Αργεντινού Άστορ Πιατσόλλα, του Νικολό Παγκανίνι, του Βρετανού Τζον Τάβενερ, του Αντόνιο Βιβάλντι, του Μάξιμο Ντιέγκο Πουχόλ και του γαλλο-τυνήσιου κιθαριστή, συνθέτη και μουσικοπαιδαγωγού Ρολάν Ντυένς.

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής, είσοδος 12 και 20€.