Οι τρεις περίοδοι του Beethoven… «στα φόρτε τους»

aggelopoulos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

O καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, Χαράλαμπος Αγγελόπουλος, θα δώσει ένα ρεσιτάλ πιάνου στο Θέατρο Pierce του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Το piano στα forte του».

Αυτή τη βραδιά, ο θεσσαλονικιός πιανίστας θα παρουσιάσει τρεις σονάτες του Beethoven: σε λα μείζονα, op. 2 αρ. 2, σε ντο μείζονα, op. 53 (Waldstein), και σε ντο ελάσσονα, op. 111.

Ο Αγγελόπουλος έχει εμφανιστεί με επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και την Ιαπωνία, τόσο σε ρεσιτάλ όσο και σε συναυλίες Lied και μουσικής δωματίου. Διαθέτει ένα ευρύ ρεπερτόριο, με ιδιαίτερη κλίση στην κλασική και ρομαντική περίοδο, καθώς και στους σύγχρονους Έλληνες συνθέτες.

Στην Κολωνία  έλαβε το δίπλωμα σολίστ, ενώ ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στη Royal Scottish Academy of Music and Drama, που οδήγησαν στον τίτλο Master in Performance. Έχει αποσπάσει το βραβείο «Φ. Νάκα» κι έχει καταλάβει τη θέση του αναπληρωματικού πιανίστα της ορχήστρας νέων της ΕΟΚ κι έχει διακριθεί με το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης και στο Governor's Recital Prize Competition στη Γλασκόβη.

Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει 25 κοντσέρτα για πιάνο και ορχήστρα, πλήθος έργων για σόλο πιάνο, έργα μουσικής δωματίου και εκτείνεται χρονικά από τον Bach μέχρι τους σύγχρονους μας συνθέτες του 21ου αιώνα. Οι εμφανίσεις του σε αίθουσες όπως τα Μέγαρα Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, το Centre Cultural Portugal Paris, το Κendal Town Hall, το Wells Concert Hall, το Musashino Center Tokyo, καθώς και η συμμετοχή του σε διεθνή φεστιβάλ απέσπασαν θερμές κριτικές.

Πληροφορίες: Θέατρο Pierce, Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος, είσοδος 10 ευρώ.