Απόλυση στο X Factor Νέας Ζηλανδίας λόγω… bullying

x-factor-factor
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Δύο κριτές του X Factor της Νέας Ζηλανδίας απολύθηκαν, αφού προσέβαλαν με χυδαία σχόλια έναν διαγωνιζόμενο στο show της περασμένης βδομάδας.

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια Natalia Kills και ο σύζυγος της Willy Moon, δεν είναι πλέον κριτές στο παιχνίδι, μετά την υπερβολικά σκληρή κριτική στον διαγωνιζόμενο Joe Irvine.

Το ζευγάρι όταν άρχισε να κρίνει την παρουσία του Irvine και την performance του, φαινόταν ότι έχει διάθεση να τον μειώσει και να τον κάνει να αισθανθεί άσχημα. Η Kills είπε ότι ο Irvine αντιγράφει το στυλ του συζύγου της, τον αποκάλεσε κινούμενο αστείο, και αηδιαστικό. Πρόσθεσε ότι αυτό που είδε είναι ένα καλλιτεχνικό έκτρωμα, και ότι ένιωθε ντροπή που κάθεται σε αυτή τη θέση και έπρεπε να υποστεί την παρουσίαση του Irvine. 

Ο Moon συμπλήρωσε ότι το θέαμα του Irvine ήταν σαν να βλέπει τον Norman Bates (τον δολοφόνο του “Ψυχώ”) να ντύνεται με τα ρούχα της μητέρας του, και πώς αυτό που έβλεπε ήταν ανατριχιαστικό.

Το κανάλι TV3 σύμφωνα με τη Guardian δέχτηκε πιέσεις από χορηγούς να απολύσει το ζευγάρι, αφότου το στιγμιότυπο έκανε θραύση στα social media. Οι υπεύθυνοι του καναλιού χαρακτήρισαν την συμπεριφορά τους ως “bullying” και αποφασίστηκε η απομάκρυνση τους από το show.