Ένα συμφωνικό ποίημα για τον Καποδίστρια στο Μέγαρο

kapodistrias
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Το βραβευμένο συμφωνικό Ποίημα Οραματισμοί – Ιωάννης Καποδίστριας του συνθέτη Γιώργου Βούκανου, θα παρουσιαστεί στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής του Μεγάρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου.

Ο συνθέτης Γιώργος Βούκανος παρουσιάζει για μία βραδιά στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το βραβευμένο συμφωνικό Ποίημα Οραματισμοί – Ιωάννης Καποδίστριας, σε μουσική δική του.

Το έργο είναι εμπνευσμένο από τη ζωή του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια κι έχει ερμηνευθεί από την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Ελβετική Συμφωνική Ορχήστρα Crescendo από την Ζυρίχη, ενώ το έχουν τραγουδήσει ο Κώστας Μακεδόνας, η Τζίνα Φωτεινοπούλου, ο Γιάννης Χριστόπουλος κ.α. Από το 2001 έως σήμερα έχει παρουσιασθεί στην Ελβετία, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.  

Σήμερα, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στον Πολυχώρο του Μεγάρου από το Melody Spirit Ensemble. Στο πιάνο θα βρίσκεται ο Neville Jason Fahy και την ερμηνεία θα αναλάβουν η σοπράνο Άντα Αθανασοπούλου, ο βαρύτονος Δημήτρης Παπαγεωργίου και ο Νίκος Γεωργίαδης. Μαζί τους συμμετέχει και η Χορωδία των Εκπαιδευτηρίων Γιαννόπουλου σε διδασκαλία Γιολάντας Μπαξεβανίδου.

Πληροφορίες:  Πολυχώρος του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είσοδος 10 και 15 ευρώ.