Ποιος δε θέλει τον Kanye West στο Glastonbury;

kanye-west-3
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

H συγκέντρωση υπογραφών για να μην εμφανιστεί ο δημοφιλής rapper στο μεγάλο φεστιβάλ, έχει ξεπεράσει τις 100.000 συμμετοχές.

Η συγκέντρωση υπογραφών ξεκίνησε μέσω του site thechange.org, μετά την ανακοίνωση ότι ο West θα είναι headliner σε μία από τις ημέρες του φετινού φεστιβάλ. Περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι υποστηρίζουν αυτή την κίνηση.

Σύμφωνα με τη δήλωση που συνόδευε το κάλεσμα για υπογραφές, ο Kanye West είναι "μια προσβολή για τους μουσικόφιλους όλου του κόσμου, που ξόδεψαν ένα σεβαστό ποσό για να παραβρεθούν στο Glastonbury, περιμένοντας ένα συγκεκριμένο επίπεδο ποιότητας". O West, ήταν σύμφωνα με τη δήλωση, πολύ ανοικτός στις απόψεις του περί μουσικής. Θα έπρεπε να ακούσει τα δικά του λόγια λοιπόν, σαν συμβουλή και να δώσει τη θέση του σε κάποιον που πραγματικά το αξίζει.

Ο άνθρωπος πίσω από όλη αυτή την επιχείρηση, μίλησε στο NME, λέγοντας ότι το Glastonbury είναι ένα φεστιβάλ σχεδόν επιμορφωτικό. Είναι αναμενόμενο να έχει τα μεγαλύτερα και πιο ποιοτικά ονόματα της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας, και ο West δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτά.

Όσο για τους υπεύθυνους του φεστιβάλ, δηλώνουν ότι οι συγκεκριμένες κινήσεις είναι απλά “η σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου”, και πώς δεν θέλει καν να φανταστεί πως θα αισθάνεται ο Kanye West βλέποντας όλα αυτά, ενώ τόνισε ότι παρά τον διαδικτυακό σάλο, έχουν γίνει ελάχιστες αιτήσεις για επιστροφές αντιτίμων των εισιτηρίων.