Οι συναυλίες του Παρασκευοσαββατοκύριακου

xidakis-loudovikos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Κι αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο το ρίχνουμε έξω με πολλή μουσική και κέφι.

Μια δυνατή συνεργασία, του Νίκου Ξυδάκη και του Λουδοβίκου των Ανωγείων, φιλοξενεί για δύο βραδιές στις 27 και 28 Μαρτίου, ο Ιανός. Οι δύο αγαπημένοι τραγουδοποιοί θα παρουσιάσουν ««Δύο δρόμους για τον Ερωτόκριτο». Οι δυο τους θα αφηγηθούν μαζί το αριστούργημα της ελληνικής λογοτεχνίας, τον «Ερωτόκριτο» και θα τους συνοδεύει η Αλίκη Ζωγράφου στο τραγούδι.

Πληροφορίες: Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα, 210 3217810.

Οι Epica είναι ένα από τα κορυφαία συγκροτήματα της παγκόσμιας σκηνής του συμφωνικού metal κι επιστρέφουν την Παρασκευή 27 Μαρτίου στο Fuzz Live Music Club της Αθήνας, με την πανέμορφη Simone Simons στα φωνητικά και τον κιθαρίστα και τραγουδιστή Mark Jansen σε ηγετικό ρόλο. Η μπάντα από την Ολλανδία έρχεται και στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της περιοδείας που ακολούθησε την κυκλοφορία του 6ου της album, που έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές.

Μια ημέρα μετά, το Σάββατο 28 Μαρτίου, στον χώρο του Fuzz, τα Ημισκούμπρια συνεχίζουν τις επετειακές τους συναυλίες και τώρα γιορτάζουν τα 19 τους χρόνια με μια δυνατή συναυλία. Όλοι οι Ημίσκουμπρες, όλοι οι fans και όλοι οι λάτρεις της καλής μουσικής και της ποιοτικής σάτιρας, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ξανά το αγαπημένο τους γκρουπ on stage.

Πληροφορίες: Fuzz Live Music Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817.

Ροκ, τζαζ, αυτοσχεδιασμός, νέες τεχνολογίες και η γοητεία της εικόνας συνδυάζονται αρμονικά στη συναυλία «Alternativa» που θα παρουσιάσει το Ergon Ensemble στη Στέγη, το Σάββατο 28 Μαρτίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 5 πρώτες εκτελέσεις στην Ελλάδα από 5 συνθέτες που ξεπερνούν τις καθιερωμένες αντιλήψεις για τις σύγχρονες μορφές μουσικής σύνθεσης. Αυτοί είναι: ο Τζων Ζορν, που κινείται στα όρια μεταξύ jazz-fusion και σύγχρονης μουσικής, ο Ολλανδός Μισέλ φαν ντερ Άα, από τους σπουδαιότερους συνθέτες της νέας γενιάς και η επιτομή του «πολυμεσικού» συνθέτη, η πρωτοπόρος και πολυδιάστατη Αμερικανίδα Μέρεντιθ Μονκ με πολλές διεθνείς τιμητικές διακρίσεις, ο Βρετανός Γκάβιν Μπράυαρς που έγινε γνωστός ως συνθέτης της όπερας και της μουσικής δωματίου και τέλος, ο Αμερικανός Στηβ Ράιχ, ο οποίος επεξεργάζεται για πρώτη φορά υλικό της ποπ.

Πληροφορίες: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, είσοδος 15, 18 και 28 ευρώ.