Ξεκινάμε τη Μεγάλη Εβδομάδα με μια κατανυκτική συναυλία

savina-primavera
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Παραδοσιακά τραγούδια και ύμνοι με τη Σαβίνα Γιαννάτου και τους Primavera en Salonico φιλοξενεί σήμερα το Μέγαρο Μουσικής, υπό τον τίτλο «Οι Παναγιές του κόσμου».

Ένα μουσικό προσκύνημα στη λαϊκή παράδοση κοντινών και μακρινών τόπων της χριστιανοσύνης, αφιερωμένο στην Παναγία, θα απολαύσουν όσοι βρεθούν σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, στο Μέγαρο. Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico θα μας ταξιδέψουν μέσα από ένα κατανυκτικό οδοιπορικό στην οργανική και φωνητική μουσική των λαών με σημείο αναφοράς το Θείο Πάθος.

Τους σταθμούς του μουσικού αυτού ταξιδιού επέλεξε ο εθνομουσικολόγος Λάμπρος Λιάβας, από τις Μαύρες Παναγιές της  Αφρικής και τις Ινδιάνες Παναγιές της Καραϊβικής και της Λατινικής Αμερικής, μέχρι τα ελληνικά και κυπριακά μοιρολόγια της Θεοτόκου, τους λαϊκούς θρήνους της Κορσικής, της Σαρδηνίας και της Αρμενίας και στις ιταλικές ταραντέλες για την Παναγία.

Αύριο και μεθαύριο ακολουθούν δύο ακόμα συναυλίες του κύκλου Adagio-Μουσική για τις μέρες του Πάσχα, με δύο βαθιά συγκινητικά έργα της δυτικοευρωπαϊκής θρησκευτικής μουσικής: το Ρέκβιεμ του Μότσαρτ με την ΚΟΑ υπό τον Βασίλη Χριστόπουλο (Μεγάλη Τρίτη 7/4) και το Stabat Mater του Xάυντν με την Καμεράτα σε όργανα εποχής υπό τον Γιώργο Πέτρου (Μεγάλη Τετάρτη 8/4).

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, 210 7282333, είσοδος 9, 15, 22 και 30 ευρώ.