Μεταπασχαλινός εορτασμός με το «piano στα forte του»

laaris
ΤΡΙΤΗ, 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

«Το piano στα forte του» παρουσιάζει τον διεθνή Νίκο Λαάρη σε ένα ρεσιτάλ πιάνου στο Θέατρο Pierce του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, το Σάββατο 18 Απριλίου.

Ο αθηναίος πιανίστας, έχοντας σπουδάσει σε ονομαστές μουσικές σχολές του εξωτερικού, διάγει ακαδημαϊκή και σολιστική καριέρα, δίνοντας μεγάλη βάση και στη διεύθυνση ορχήστρας. Έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Στις 18 Απριλίου ο Λαάρης θα παρουσιάσει τα έργα: Υπακοή του Tavener, τις 15 μικρές παραλλαγές του Σκαλκώτα, σουίτα In the mists του Janáček και Μπαγκατέλλες op. 126 του Beethoven.

Λίγα λόγια για τον πιανίστα

Ο Νίκος Λαάρης έχει χαρακτηριστεί από τον Stephen Pettit των Times του Λονδίνου ως «ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης, που δεν μπορεί να παράγει ούτε έναν άσχημο ήχο». Σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και στο Royal College of Music του Λονδίνου. Του απoνεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα από το Manhattan School of Music της Νέας Υόρκης, όπου υπήρξε επί έτη καθηγητής πιάνου, θεωρητικών, παιδαγωγίας και διετέλεσε συντονιστής του τμήματος ακουστικών, ενώ δίδαξε και στο Πανεπιστήμιο Columbia. Είναι επίσης απόφοιτος της σχολής διεύθυνσης ορχήστρας του Conservatorium van Amsterdam.

Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με ορχήστρες στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Την περίοδο 1999-2002 συνέπραξε ως σολίστ με το Munich Ballet Theater στην χορογραφία του Philip Taylor Παραλλαγές Goldberg του Bach, για την οποία το περιοδικό Dance Europe τον απεκάλεσε «το αστέρι της βραδιάς».

Την τρέχουσα καλλιτεχνική περίοδο ο Νίκος Λαάρης παρουσιάζει προγράμματα της εποχής μπαρόκ, της κλασικής, της ρομαντικής και της μοντέρνας.

Πληροφορίες: Θέατρο Pierce Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, είσοδος 10, 15 ευρώ, http://pianostaforte.com.