Γνωρίζοντας τον ρόλο του μαέστρου…

ergon-ensemble
ΤΡΙΤΗ, 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

H Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής υποδέχεται την Τετάρτη 22 Απριλίου τον manager του συνόλου Ergon Ensemble, Αλέξανδρο Μούζα και τον διευθυντή ορχήστρας Μίλτο Λογιάδη, σε μια γνωριμία με θέματα γύρω από τη μουσική, όπως είναι η οργάνωση και η παραγωγή, αλλά και ο ρόλος του μαέστρου στην μουσική εκτέλεση.

Πιο συγκεκριμένα, ο συνθέτης και παραγωγός Αλέξανδρος Μούζας στην εισήγησή του με θέμα «Η οργάνωση και παραγωγή ενός μουσικού γεγονότος», θα αναλύσει τις διαδικασίες και τις καλές πρακτικές που διέπουν την οργάνωση και παραγωγή μιας μουσικής εκδήλωσης: από τα πρακτικά ζητήματα που οφείλει ο συνθέτης και εκτελεστής να γνωρίζει, μέχρι τα θέματα που σχετίζονται με οικονομικές συμφωνίες, προυπολογισμούς, φορολογικά ζητήματα, νομικές προδιαγραφές, πνευματική ιδιοκτησία, marketing, προωθητικές ενέργειες, αλλά και τη συμπεριφορά του κοινού,τα χαρακτηριστικά του και τον τρόπο που αποφασίζει (decision making process).

Στη συνέχεια, ο διευθυντής ορχήστρας Μίλτος Λογιάδης θα μιλήσει με θέμα «O ρόλος του μαέστρου στη μουσική εκτέλεση». Ο γνωστός διευθυντής ορχήστρας, θα μιλήσει για την εργασία του μαέστρου κατά την προετοιμασία, τις δοκιμές και εκτέλεση ενός μουσικού έργου.

Μεταξύ άλλων θα αναλύσει θέματα που αφορούν τη σημειογραφία, τις καλές πρακτικές επικοινωνίας με τους συντελεστές μιας παραγωγής, και τον ρόλο του μαέστρου στη μουσική συνοδεία όπερας, ταινίας, χορού, multimedia, κλπ.

Για τρίτη χρονιά φέτος, το σύνολο σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble υποδέχεται μουσικούς και μουσικόφιλους με σκοπό την μύησή τους στα ηχοχρώματα, τις εκτελεστικές τεχνικές και τη σημειογραφία της σύγχρονης μουσικής, μέσα από το εξαιρετικά πλούσιο ρεπερτόριο του 20ού και 21ου αιώνα.

Πληροφορίες: Αίθουσα Διδασκαλίας,  Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδoς «Λίλιαν Βουδούρη», είσοδος ελεύθερη.