Μπάντες ή solo καλλιτέχνες;

santana
ΤΕΤΑΡΤΗ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Ναι, είναι γνωστό ότι συνήθως σε ένα συγκρότημα την περισσότερη δόξα την παίρνει ο frontman, αυτός που εκτίθεται δηλαδή περισσότερο. Οι παρακάτω μπάντες όμως, κυρίως λόγω του ονόματος που επέλεξαν, που σχεδόν ταυτίζεται με το όνομα του μπροστάρη τους, έχουν εντυπωθεί στο κεφάλι των fans ως solo projects. Δεν είναι όμως…

Santana

Τον Μεξικανό κιθαρίστα από την αρχή της καριέρα τους, τον ακολουθεί μια πολυπληθής μπάντα, τόσο επί σκηνής, όσο και στις ηχογραφήσεις, που έχει φυσικά το ίδιο όνομα με το δικό του. 

Blondie

H Debbie Harry μπορεί να ήταν η πανέμορφη τραγουδίστρια του θρυλικού γκρουπ, και ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά είδωλα, αλλά δεν ήταν μόνη της σε όλο αυτό. Σε κάποια περίοδο μάλιστα, το συγκρότημα αποφάσισε να αρχίσει και μια καμπάνια, με t-shirts και κουμπιά, που έγραφαν “BLONDIE IS A GROUP”.

Alice Cooper

Ξεκίνησαν ως μπάντα με το όνομα Alice Cooper, έκαναν τεράστια επιτυχία με το “I’m Eighteen” , στη συνέχεια ο Vincent Furnier, άλλαξε νομικά το όνομα του σε Alice Cooper, αποχώρησε από την μπάντα, και ξεκίνησε τη solo καριέρα του.

Sade

Ναι κι όμως, δεν είναι η Sade, αλλά οι Sade. Προφανώς η παρεξήγηση πηγάζει στο ότι το όνομα τους είναι ίδιο με αυτό της τραγουδίστριας Sade Adu, και ότι αυτή είναι φυσικά το μόνο πρόσωπο που φαίνεται προς τα έξω. Αντίθετα, πρόκειται για μια τετραμελή μπάντα.

Marilyn Manson

Παρόμοια περίπτωση με της Sade, αλλά και οι υπόλοιποι μουσικοί συνοδοιπόροι του Manson, έχουν υιοθετήσει ευφάνταστα ψευδώνυμα, όπως Twiggy Ramirez και Tyler Bates, εμπνευσμένα από διασημότητες και serial killers. Αν και αρχικά ήταν να ονομαστούν Marilyn Manson& The Spooky Kids αποφάσισαν να κάνουν καριέρα μόνο με το όνομα του αρχηγού τους.