3 συναυλίες για το σαββατόβραδο

emma-3
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Η Emma Shapplin, ο Thurston Moore και οι Nightstalker θα ψυχαγωγήσουν το αθηναϊκό κοινό αυτό το σαββατόβραδο.

H παγκόσμιας εμβέλειας Emma Shapplin επισκέπτεται την Ιερά Οδό αύριο το βράδυ. Η σοπράνο που έχει συνδέσει το όνομά της με την Ελλάδα και έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό μας, θα δώσει την μοναδική συναυλία της χρονιάς για την χώρα μας στο πλαίσιο της περιοδείας “The Dandy’s Tour”. Τολμώντας να σπάσει τα όρια της κλασικής μουσικής, η Emma Shapplin συνδύασε με πρωτοτυπία την όπερα με την ποπ μουσική και ήδη από τον πρώτο δίσκο της “Carmine Meo” γνώρισε τεράστια επιτυχία χάρη σε κομμάτια όπως το «Spente Le Stelle».

Ο Thurston Moore, τραγουδιστής / κιθαρίστας και ηγετική φυσιογνωμία των Sonic Youth, έρχεται στην Αθήνα, την το Σάββατο 25 Απριλίου στο Fuzz Live Music Club. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς του εναλλακτικού αλλά, και γενικά, του παγκόσμιου rock’n’roll στερεώματος, εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες. Ηγετική μορφή των Sonic Youth, μίας από τις κορυφαίες και επιδραστικότερες μπάντες που ανέδειξε ποτέ η αμερικανική σκηνή, εξαιρετικός, συνθέτης soundtracks, συνεργάτης γνωστών μουσικών, κάτοχος μίας τεράστιας avant-garde δισκοθήκης, μέλος του διδακτικού προσωπικού του Πανεπιστημίου Naropa, συγγραφέας και εκδότης λογοτεχνικών fanzines.

Τέλος, αύριο το Gagarin φιλοξενεί τους Nightstalker. Φέτος, οι αθηναίοι πατέρες της ροκ επιστρέφουν στη σκηνή του Gagarin μετά από το περσινό, θρυλικό live με το οποίο γιόρτασαν τα 25 χρόνια του συγκροτήματος και το οποίο απαθανατίστηκε στο 25th Anniversary Live Show, συλλεκτικό dvd για να μείνει για πάντα στη ροκ ιστορία της πόλης. Οι θαυμαστές τους πρέπει να περιμένουν μια ακόμα μεγάλη ροκ γιορτή με εκπλήξεις που η μπάντα κρατά ως άσους στο μανίκι και κομμάτια που έχουν αγαπηθεί και έχουν γίνει κλασικά.