Μουσική δίχως σύνορα με «Ψυχή & Σώμα»

tsaxouridis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Μία απρόβλεπτη μουσική συνεύρεση με τη φωνή του Κωνσταντίνου Τσαχουρίδη και τη λύρα του Ματθαίου Τσαχουρίδη, φιλοξενεί το Μέγαρο Μουσικής το Σάββατο 9 Μαΐου.

Πρόκειται για ένα αμάλγαμα παράδοσης και σύγχρονης εξέλιξης, ένα μουσικό ταξίδι υψηλής αισθητικής και συγκίνησης που καταργεί τα καθιερωμένα μουσικά σύνορα.

Πρωταγωνιστές της συναυλίας είναι η φωνή του Κωνσταντίνου και η ποντιακή λύρα του Ματθαίου Τσαχουρίδη, που μαζί με 15 μουσικούς θα συνομιλήσουν επί σκηνής με ήχους των Puccini, Tchaikovsky, Πλέσσα, Rodrigo, αλλά και του Στέλιου Καζαντζίδη και της ελληνικής παράδοσης αλλά και τις δικές τους συνθέσεις.

Στην Ελλάδα γνωρίσαμε τον Κωνσταντίνο και τον Ματθαίο Τσαχουρίδη από τη συνεργασία τους με τον Μίμη Πλέσσα στα «Παιδιά της Νιόβης» (ΝΕΤ) αλλά και από τη συμμετοχή τους σε μουσικές παραγωγές στο Ηρώδειο, το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Σταθμός στη μέχρι τώρα πορεία τους αποτελεί το ειδικά γραμμένο για τη φωνή του Κωνσταντίνου «Μοιρολόι για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης» από τον γνωστό Άγγλο συνθέτη Sir John Tavener καθώς και η απονομή του πρώτου βραβείου, από το Ίδρυμα Τεχνών Μεγάλης Βρετανίας, στον Ματθαίο, ως τον «καλύτερο ερμηνευτή μη Δυτικού οργάνου».

Μετά από μια σειρά sold out εμφανίσεις στο εξωτερικό, παρουσιάζουν για πρώτη φορά τη μουσική παράσταση «Ψυχή και Σώμα» στο κοινό της Αθήνας, στις 9 Μαΐου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.  

Μαζί τους θα συμμετέχει και ο διακεκριμένος καλλιτέχνης Hussein Zahawy στα κρουστά, ενώ στα τραγούδια «Ποτέ πια γενοκτονία» και «Ο υπέροχος ύμνος της αγάπης» θα τους συνοδεύσει στο πιάνο ο Μίμης Πλέσσας.

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής, στις 8.30 μ.μ., είσοδος 10, 20, 25 και 40 ευρώ.