Η Katy Perry σκανδαλίζει στην Ταϊβάν

katy-perry
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΜΑΙΟΥ 2015

H Katy Perry άθελα της κατάφερε να δημιουργήσει πολιτικές αναταραχές στην Ταϊβάν, λόγω…του φορέματός της.

Σε ένα πρόσφατο show της στην Ταϊπέι, η Perry φόρεσε ένα πράσινο στραφταλιζέ φόρεμα με κεντημένα ηλιοτρόπια. Η Perry μάλιστα στη διάρκεια της συναυλίας της τυλίχτηκε και με τη σημαία της Ταϊβάν.

Πολλοί θεώρησαν ότι με αυτό το ρούχο, έκανε μια πολιτική δήλωση, υποστηρίζοντας το Sunflower Student Movement, μία φοιτητική οργάνωση που υποστηρίζει την ανεξαρτησία της Ταϊβάν, που παρότι ανεξάρτητο κράτος, θεωρείται από αρκετούς ως μέρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Το κίνημα των φοιτητών, είχε κάνει κατάληψη στη βουλή της Ταϊβάν για 23 μέρες το 2014, ως κίνηση εναντίωσης στις εμπορικές συναλλαγές της χώρας του με την Κίνα.

Πολλοί ήταν αυτοί που αργότερα υποστήριξαν ότι η Perry δεν θα μπορέσει ποτέ να δώσει συναυλία στην ενδοχώρα μετά από αυτή την κίνησή της.

Ένας blogger καταφέρθηκε εναντίον της, λέγοντας ότι τέτοιου είδους καλλιτέχνες που ανακατεύονται στα εσωτερικά χωρών είναι άκρως ενοχλητικοί.  Το Rolling Stone μάλιστα είκαζε  ότι μπορεί να απαγορευτεί στην τραγουδίστρια να επισκεφτεί την Κίνα, ως αποτέλεσμα αυτής της στιλιστικής της επιλογής, παρότι η Perry έχει φορέσει το ίδιο outfit σε κάθε show που έχει δώσει μέχρι στιγμής. Παρόλα αυτά η Perry εμφανίστηκε ζωντανά στο Μακάο χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.