O Paul McCartney εξυμνεί τον Kanye West

paul-mccartney-and-kanye-west
ΠΕΜΠΤΗ, 14 ΜΑΙΟΥ 2015

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στη Sun, το πρώην Σκαθάρι και πλουσιότερος μουσικός του κόσμου, ο Sir Paul McCartney, αποκάλυψε ότι το κομμάτι που έγραψε με τον Kanye West (“Only One”), είναι εμπνευσμένο από το “Let It Be” των Beatles. Για την ακρίβεια άντλησε έμπνευση από την ίδια ιστορία που εμπνεύστηκαν και οι Beatles για να γράψουν το “Let It Be”.

“Καθήσαμε και μιλάγαμε για ώρες, για να σπάσει ο πάγος. Μία από τις ιστορίες που του είπα ήταν για το πώς γράψαμε το “Let It Be”. Η μητέρα μου είχε έρθει στο όνειρο μου, μετά τον θάνατό της. Ήμουν σε μια παράξενη κατάσταση τότε, με τις καταχρήσεις, το είχα παρακάνει. Στο όνειρο μου, μου είπε “Μην ανησυχείς, όλα θα πάνε καλά, απλά άστο έτσι όπως είναι (let it be)” Και ξύπνησα και έτσι μου ήρθε η ιδέα να γράψω το τραγούδι. Ο Kanye  είπε, ότι θα γράψει και αυτός ένα τραγούδι με τη μητέρα του.” Αυτά αναφέρει ο McCartney για την πρώτη του συνάντηση με τον δημοφιλή rapper.

Μάλιστα το πήγε ακόμα παραπέρα, συγκρίνοντας το να δουλεύει με τον West με το να δουλεύει με τον John Lennon. “Όταν γράφαμε τραγούδια με τον John καθόταν κάτω με μια κιθάρα και εγώ δίπλα του και προσπαθούσαμε να βρούμε ένα τραγούδι. Το ίδιο ένιωσα και με τον Kanye”.