Με Ελλάδα στον τελικό της Eurovision

maria-elena-kiriakou
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΜΑΙΟΥ 2015

Η Μαρία - Έλενα Κυριάκου και το τραγούδι «Οne Last Breath» κατάφεραν να περάσουν με επιτυχία από τον πρώτο ημιτελικό και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στον φετινό πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, το ερχόμενο Σάββατο στη Βιέννη.

Η Ελλάδα διαγωνίστηκε στον α΄ ημιτελικό της Eurovision, σήμερα το βράδυ και βγήκε αλώβητη παίρνοντας το «εισιτήριο» για τον τελικό του Σαββάτου.

Τη μουσική του ελληνικού τραγουδιού υπογράφουν ο Ευθύβουλος Θεοχάρους και η Μαρία-Έλενα Κυριάκου και τους στίχους ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης και η Εβελίνα Τζιώρα. 

Την Πέμπτη θα διεξαχθεί και ο δεύτερος ημιτελικός που θα αναδείξει τις υπόλοιπες διαγωνιζόμενες χώρες, οι οποίες μαζί με τις Big 5 (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο), τη διοργανώτρια Αυστρία και την Αυστραλία - που φέτος συμμετέχει τιμητικά στον διαγωνισμό - θα περάσουν απευθείας στον τελικό.

Από τον πρώτο ημιτελικό, εκτός από τη χώρα μας, προκρίθηκαν οι Αρμενία, Βέλγιο, Εσθονία, Σερβία, Ουγγαρία, Ρωσία, Αλβανία, Ρουμανία, Γεωργία.