Δισκοκριτική: «Smoke & Mirrors» Imagine Dragons

imagine-dragons-cover
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΜΑΙΟΥ 2015

Μετά την τεράστια εμπορική επιτυχία που γνώρισε το ντεμπούτο τους, η μπάντα από το Las Vegas επέστρεψε φέτος, θέλοντας να διεκδικήσει μια θέση στο πάνθεον του σύγχρονου ροκ.

Είναι μάλλον αδύνατον να μην έχετε ακούσει το “Radioactive” των Αμερικάνων μέχρι σήμερα. Το κομμάτι έγινε ραδιοφωνικό hit αμέσως και μετέτρεψε το ντεμπούτο τους “Night Visions” ως ένα από τα πιο εμπορικά albums του 2012.

Φυσικά δεν ήταν και δύσκολο για τους Imagine Dragons να τα καταφέρουν. Πέταξαν στο μπλέντερ την ευαισθησία των Coldplay, τον ηλεκτρισμό των Muse, τη θεατρικότητα των Killers, μερικά ηλεκτρονικά και folk στοιχεία, και ιδού, το αποτέλεσμα, που ο κόσμος φάνηκε να επικροτεί.

Στο “Smoke & Mirrors” τώρα, δεν βλέπουμε κάποια ιδιαίτερη εξέλιξη, παρά μία ακόμη δοκιμή της γνωστής συνταγής. Το πρώτο single “I Bet My Life”, με τα χειροκροτήματα και το σχεδόν “γηπεδικό” ρεφραίν που κολλάει στον εγκέφαλό σου από την πρώτη ακρόαση, είναι ένα τυπικό δείγμα τού τι θα ακούσει κάποιος σε αυτό το album. 

Το “Shots” είναι επίσης μία από τις δυνατές radio friendly συνθέσεις και ένα από τα καλύτερα κομμάτια που θα βρείτε εδώ, χαρούμενο και δυναμικό ένα σωστά δομημένο hit. Το “Gold” ξεκινάει σαν να είναι γραμμένο για τον Kanye West, αλλά συνεχίζει ως ένα mid tempo pop-rock, πάντα με τη συνοδεία χειροκροτημάτων στο background, προκαλώντας όμως ελάχιστες συγκινήσεις. Υπάρχουν δυστυχώς και πολλά άλλα αδύναμα σημεία, όπως η μελιστάλαχτη μπαλάντα “I’m so sorry” ή το “Trouble” και το ανεκδιήγητο “Homeless Opus” που περνάνε αδιάφορα.

Είναι ελάχιστες οι φωτεινές στιγμές στο “Smoke & Mirrors” και είναι αβέβαιο αν θα θυμόμαστε ένα ή δύο τραγούδια στο μέλλον. Οι Imagine Dragons όμως εκπληρώνουν για άλλη μια φορά το στόχο τους, ως μια υπολογίσιμη δύναμη του σύγχρονου mainstream rock. Μπορεί ποιοτικά το αποτέλεσμα να είναι λίγο, είναι όμως σαφέστατα διασκεδαστικό. Στην περίπτωση τους αρκεί.

Album: Smoke & Mirrors

Καλλιτέχνης: Imagine Dragons

Label: Interscope

Βαθμολογία: 6/10

Ροζίνα Αράπη