Eurovision 2015: η Ελλάδα, τα προγνωστικά και λίγο backstage

eurovision-austria
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 22 ΜΑΙΟΥ 2015

Όλα είναι έτοιμα για τον τελικό του Σαββάτου στη Βιέννη, με Ελλάδα και Κύπρο ανάμεσα στις χώρες που κατάφεραν να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο.

Με τη Σουηδία να κερδίζει κατά κράτος τα προγνωστικά, η Ελλάδα και η Κύπρος, με την Μαρία Έλενα Κυριάκου και τον John Karayiannis αντίστοιχα, θα δώσουν τη μεγάλη μάχη στη Βιέννη, το βράδυ του Σαββάτου. Μαζί με ακόμα 25 χώρες (Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβενία, Σουηδία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Αζερμπαιτζάν, Λετονία, Ισραήλ, Αρμενία, Βέλγιο, Εσθονία, Σερβία, Ουγγαρία, Ρωσία, Αλβανία, Ρουμανία, Γεωργία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία και την Αυστραλία) θα τραβήξουν την προσοχή στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Ποια είναι η Μαρία Έλενα Κυριάκου

Μαρία-Έλενα Κυριάκου

Η Μαρία - Έλενα Κυριάκου, με το τραγούδι «Οne Last Breath» εκπροσωπεί την Ελλάδα φέτος. Είναι ελληνοκύπρια τραγουδίστρια και μάλιστα νικήτρια του 1ου κύκλου τού The Voice of Greece. Και για εκείνους που πιστεύουν ότι η μουσική την πήρε μακριά από τις σπουδές της, η απόρριψή της σε πρόταση συνεργασίας του Γιάννη Πλούταρχου στα πρώτα χρόνια της φοίτησής της, είναι η καλύτερη απάντηση. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, δημιούργησε το δικό της φροντιστήριο και στα 29 της αποφάσισε τελικά να κάνει ακροάσεις για το The Voice, στο οποίο στέφθηκε νικήτρια, ανοίγοντας έτσι ένα μουσικό μέλλον μπρoστά της. 

Τα προγνωστικά

Στη φετινή διοργάνωση της Eurοvision, ο Σουηδός Måns Zelmerlöw είναι τα μεγάλο φαβορί. Ανέβηκε στη σκηνή της Βιέννης και εντυπωσίασε με το τραγούδι του Heroes, ένα κομμάτι για το bullying που βίωσε κατά την παιδική του ηλικία.

John Karayiannis

Οι στοιχηματικές εταιρείες ανά τον κόσμο προβλέπουν ότι η Ελλάδα θα καταλήξει κάτω από τη δεκάδα, ανάμεσα στην 14η και την 16η θέση. Παρ’όλα αυτά τον τελευταίο καιρό, η Μαρία Έλενα Κυριάκου ανεβαίνει διαρκώς. Η Ρωσία προβάλλεται ανάμεσα στα φαβορί, ενώ στις πρώτες θέσεις «παίζουν» επίσης, εκτός από τη Σουηδία, η Ρωσία, η Ιταλία η Αυστραλία και η Εσθονία. Ανάμεσα στη δεκάδα αναμένεται και η Αλβανία.

Και λίγο… backstage

Μετά τη νίκη της στον πρώτο ημιτελικό, η Μαρία Έλενα Κυριάκου δήλωσε «Θέλουμε μια καλή θέση. Μακάρι να βγούμε πρώτοι, το ξέρω ότι η κυβέρνηση δεν το θέλει, γιατί θα δυσκολευτεί πάρα πολύ να κάνει το διαγωνισμό της Eurovision».

Πολίνα Γκαγκάρινα 

Από την άλλη, ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος ευχήθηκε να χάσει η χώρα του στο διαγωνισμό της Eurovision, προκειμένου να αποφευχθεί μία εισβολή των «τραγουδιστριών με τα γένια» στη Ρωσία τον επόμενο χρόνο, αναφερόμενος στη νικήτρια του περσινού διαγωνισμού, την Κοντσίτα Βουρστ από την Αυστρία. Παρ’όλα αυτά η Πολίνα Γκαγκάρινα είναι από τα απόλυτα φαβορί.