Ένα «τελευταίο tango» από την Ute Lemper

ute-lemper
ΔΕΥΤΕΡΑ, 25 ΜΑΙΟΥ 2015

Ετοιμαστείτε για ένα «Last Tango in Berlin» αύριο Τρίτη 26 Μαΐου, στο Μέγαρο Μουσικής.

Με τραγούδια των Weill, Brel, Ferre, Piazzolla και Hoellander  κι ένα ειδικό αφιέρωμα στον Pablo Neruda, θα γεμίσει η αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής αύριο 26 Μαΐου. Η εξαιρετική γερμανίδα ντίβα Ute Lemper επιστρέφει στη χώρα μας για να μας παρασύρει ακόμα μια φορά με το μοναδικό αυθεντικό της ταλέντο.

Η Ute Lemper θα παρουσιάσει μια παράσταση-ταξίδι στο χρόνο και τις διαφορετικές κουλτούρες που γνώρισε όλα αυτά τα χρόνια της αστραφτερής της πορείας. Από τη Νέα Υόρκη και το Βερολίνο, μέχρι το Παρίσι, το Μπουένος Άιρες και το Σύδνεϋ, θα περιπλανηθεί στα σοκάκια του κόσμου και θα εξιστορήσει ιστορίες για το χαμό, την αγάπη, το πάθος, την επιβίωση, την επανάσταση, την αντίδραση στην καταπίεση. Τραγούδια για ανθρώπους και όνειρα, τραγούδια για όσους τολμούν ακόμα να ονειρεύονται.

Το ταξίδι της θα ξεκινήσει από το Βερολίνο με soundtrack το βασικό ρεπερτόριό της, τα λόγια τoυ Brecht και τη μουσική του Weill και των cabaret του Μεσοπολέμου και θα συνεχιστεί στο ποιητικό σύμπαν των γαλλικών τραγουδιών των Brel, Piaf, Ferre για να φτάσει στον αργεντίνικο κόσμο της tango Nuevo του Piazzolla. Πέρα όμως από τα τραγούδια των αγαπημένων συνθετών, η Ute Lemper θα παρουσιάσει και δικά της κομμάτια.

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής, είσοδος 25, 35, 45 και 60 ευρώ.