Η Σουηδία νικήτρια της φετινής Eurovision

souidia-giourobizion
ΚΥΡΙΑΚΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2015

Σε μια εντυπωσιακή τελετή στη Βιέννη της Αυστρίας, με μάχη σώμα με σώμα της Ρωσίας με την Σουηδία, η Σουηδία στέφθηκε νικήτρια στον 60ό τελικό της Eurovision. Η Ελλάδα παρέμεινε εκτός δεκάδας, στην 19η θέση.

Με τη Ρωσία, τη Σουηδία και την Ιταλία να κλέβουν τα βλέμματα της Eurovison, η βαθμολογία στην 60ή τελετή έκρυβε και πάλι έντονο πολιτικό παρασκήνιο.

Η μουσική φέτος τα είχε όλα, από μπαλάντες μέχρι έντονα χορευτικά κομμάτια, ενώ το κοινωνικό μήνυμα ήταν εμφανές σε πολλά κομμάτια, από την Κύπρο και το bullying, μέχρι τη Ρουμανία και τη μετανάστευση.

Η βραδιά κύλησε όμορφα, χωρίς προβλήματα, χωρίς παρεκτροπές, με έντονο και πάλι το gay friendly στοιχείο, με πρωτότυπες εμφανίσεις όπως της Σουηδίας και πολλή πολιτική κριτική από το κοινό ενάντια στη Ρωσία.

Το δυνατό στοιχείο της Σουηδίας ήταν το εντυπωσιακό, πρωτότυπο, εξελιγμένης τεχνολογίας θέαμα που παρουσίασε μέσα από την υποστήριξη ειδικών εφέ, που βοήθησαν τον τραγουδιστή Måns Zelmerlöw να αφηγηθεί μια ιστορία, μέσω του τραγουδιού του «Heroes»,  η οποία είχε ως θέμα της το  bullying. Ένα πρόβλημα της εποχής, που απασχολεί όχι μόνο την Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά ολόκληρο τον κόσμο.

Η Ελλάδα κατέληξε στην 19η θέση, ενώ εισέπραξε και πολλά αρνητικά σχόλια για την πολιτική και οικονομική της κατάσταση στα Social Media.

H τελική κατάταξη 

Σουηδία

Ρωσία

Ιταλία

Βέλγιο 

Αυστραλία

Λετονία

Εσθονία

Νορβηγία

Ισραήλ

Σερβία

Γεωργία

Αζερμπαϊτζάν

Μαυροβούνιο

Σλοβενία

Ρουμανία

Αρμενία

Αλβανία

Λιθουανία

Ελλάδα

Ουγγαρία

Ισπανία

Κύπρος 

Πολωνία

Ηνωμένο Βασίλειο

Γαλλία

Γερμανία

Αυστρία