Beatles made by Καμεράτα και άλλες παραλλαγές των Σκαθαριών

beatles
ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΜΑΙΟΥ 2015

Η Καμεράτα επιστρέφει και πάλι με το «The Beatles - Tribute Project» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών απόψε κι εμείς θυμόμαστε μερικούς κορυφαίους καλλιτέχνες που τόλμησαν να αγγίξουν τραγούδια των Σκαθαριών με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη παράσταση που έδωσε η Καμεράτα στη σκηνή του Μεγάρου τον περασμένο Ιανουάριο, το Beatles Tribute concert επιστρέφει για μια ακόμα -ανοιξιάτικη αυτή τη φορά- συναυλία.

Τα τραγούδια των Beatles θα ερμηνεύσει η Καμεράτα στη συμφωνική τους διάσταση, μέσα από ευφάνταστες ενορχηστρώσεις που επιμελήθηκε ο Νίκος Πλατύραχος.

Τα κλασικά τραγούδια της τετράδας του Λίβερπουλ θα ερμηνεύσουν με ιδιαίτερη ευαισθησία και πάθος ο Βασίλης Αξιώτης, ο Στηβ Κόκκας και ο Φαίδων Φαρίντ, παίρνοντας τον ρόλο των «Σκαθαριών». Ως special guest θα εμφανιστούν και οι Melisses.

Beatles made by...

Joe Cocker: Ο Joe Cocker έβαλε τη δική του πινελιά στο With a Little Help from my Friends και φυσικά έκλεψε τις εντυπώσεις. 

Black Keys: Οι λατρεμένοι μας Black Keys, που έρχονται την επόμενη εβδομάδα στο πλαίσιο του Rockwave Festival στη Μαλακάσα, ερμηνευσαν με τον δικό τους, σκονισμένο ροκ τρόπο το She Said She Said. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. 

Michael Jackson: Ο βασιλιάς της ποπ δεν έμεινε αμέτοχος στο μεγαλείο των Σκαθαριών και ερμήνευσε ζωντανά το Come together αφήνοντας άφωνους τους παρευρισκόμενους. Ο Jackson ίσως, στα καλύτερά του!

Elvis Presely: Ακόμα και ο Presley έδωσε το δικό του στίγμα στο Somehting το 1973, σε live εμφάνισή του και μας έκανε όλους να πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να το είχε γράψει ο ίδιος στην αυθεντική του εκδοχή. 

Elvis Costello: Ο μοναδικός αυτός μουσικός έχει ερμηνεύσει Beatles και συγκεκριμένα το Penny Lane, χαρίζοντας την ιδιαίτερα αισθαντική φωνή του στο ακουστικό αυτό κομμάτι. 

Aerosmith: Κι όμως, οι Beatles έγιναν δυνατό ροκ, δια στόματος Steve Tyler, με απίστευτα φωνητικά και υπέροχη δυναμική. 

Ray Charles: Ο θρύλος της jazz έδωσε τη δική του νότα στο The long and winding road, που μπορεί να σε κάνει να λικνιστείς αργά κι απολαυστικά στη μελωδία του. 

Rolling Stones: Το I wanna be your man ακούστηκε δυναμικά από τους θρύλους της ροκ κι απέδειξε περίτρανα ότι τα μεγάλα πνεύματα συναντώνται και δημιουργούν αριστουργήματα. 

Check them out...

Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, 210 7282333, στις 8.30 μ.μ.