Διάσημα παπούτσια χιλιάδων ευρώ για φιλανθρωπικούς λόγους

future-islands-2
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΜΑΙΟΥ 2015

Οι Future Islands ανακοίνωσαν ότι θα διαθέσουν για δημοπρασία διάφορα αντικείμενα με σκοπό την ανεύρεση χρημάτων για τους κατοίκους της Βαλτιμόρης, ενώ ο Prince συνέθεσε ένα κομμάτι-φόρο τιμής στους κατοίκους της περιοχής.

Οι fans των Future Islands θα μπορέσουν να αποκτήσουν τις κάρτες με τις ατάκες τους που χρησιμοποιήθηκαν στην εμφάνιση τους στο show του David Letterman, τα παπούτσια που ο τραγουδιστής Samuel T.Herring φορούσε σε εκείνο το show, και έναν πίνακα με το εξώφυλλο του “On The Water”, του album που είχαν κυκλοφορήσει το 2011, υπογεγραμμένο από την καλλιτέχνιδα Elena Johnston που το φιλοξένησε.

Αυτή τη στιγμή η τιμή για τα παπούτσια του Herring έχει φτάσει στα 1725 δολάρια. Οι Future Islands ελπίζουν να μαζέψουν το ποσό των 5000 δολαρίων συνολικά και να τα διαθέσουν  για λογαριασμό του Fund for Rebuilding Baltimore, μια πρωτοβουλία της οργάνωσης Baltimore Community Foundation. H οργάνωση αυτή έχει στη διάρκεια της ιστορίας της βοηθήσει μαζί με τοπικούς φορείς τις φτωχές γειτονιές της περιοχής.

Από την άλλη, εκπρόσωπος του Prince δήλωσε ότι το νέο τραγούδι που έγραψε ο μουσικός για τη Βαλτιμόρη, είναι μια απάντηση στην παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, που συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση  και αναφέρεται φυσικά και στα κοινωνικά και κοινωνικά προβλήματα των Η.Π.Α. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Τον περασμένο μήνα ο Prince κυκλοφόρησε και το καινούργιο του single “What If?”, και στις αρχές του έτους ξεκίνησε και ζωντανές εμφανίσεις από το Λονδίνο, παίζοντας μεγάλης διάρκειας sets με πολλές μεγάλες του επιτυχίες. Τα shows αυτά ήταν μυστικά και λίγοι ήταν οι εκλεκτοί που τα απόλαυσαν, μιας και έγιναν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, υπέρ της οργάνωσης Autism Rocks.