Ο Adam Cohen στο clickatlife: Ο πατέρας μου, η Ύδρα και η μουσική

adam-cohen-3 Nikos Aliagas
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Ο Adam Cohen, γιος του Leonard, επισκέπτεται τη χώρα μας στις 29 Ιουνίου, στο Ηρώδειο, με το νέο του album, ηχογραφημένο στην Ύδρα, και τη μουσική κληρονομιά του πατέρα του. Τον συναντήσαμε και μιλήσαμε μαζί του για πολλά.

Η μουσική κληρονομιά που φέρει στις πλάτες του είναι αναμφισβήτητα ανεκτίμητης αξίας. Το DNA του λοιπόν, δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στον Adam, παρά να ασχοληθεί κι αυτός με τη μουσική και να αναπτύξει το δικό του ξεχωριστό στυλ, την προσωπική του γραφή, γεμάτη ευαισθησία και ανατρεπτική ματιά και να μας παρασύρει στα μουσικά του μονοπάτια.

Η χρονική αυτή στιγμή μάλιστα, τον βρίσκει να επιστρέφει στην αγαπημένη του Ύδρα και στο σπίτι των παιδικών του χρόνων. Δεν υπάρχει καλύτερη ευκαιρία λοιπόν, για να τον απολαύσουμε ζωντανά στο Ηρώδειο.

Ηχογράφησες το νέο σου album με τίτλο “We Go Home” στο σπίτι των παιδικών σου χρόνων στην Ύδρα. Πώς επέδρασε αυτό στο αποτέλεσμα;

Φυσικά το να ηχογραφήσω στο σπίτι μέσα στο οποίο μεγάλωσα, είχε τεράστια επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα! Η οικειότητα των δωματίων, των αντικειμένων και των εικόνων,  το να ηχογραφώ φορώντας το μαγιώ μου χωρίς μπλούζα, το να κοιμάμαι στο κρεβάτι που κοιμήθηκα πολλά βράδια στη ζωή μου και να ξυπνώ αντικρύζοντας τη θέα που έβλεπα σε όλη μου τη ζωή και αγαπούσα, με έκαναν να νιώθω μοναδικά, έτσι όπως μόνο η Ύδρα και η Ελλάδα με κάνουν να αισθάνομαι.

Τι σημαίνει αυτό το νησί –και η Ελλάδα γενικότερα- για σένα;

Αγαπώ την Ελλάδα. Την υπερασπίζομαι όταν είμαι στο εξωτερικό, συμπάσχω με τους έλληνες που βρίσκονται σε άλλες χώρες και χαίρομαι ιδιαίτερα όταν άγνωστοι με περνούν για έλληνα όταν μαυρίζω το καλοκαίρι!

Πώς νιώθεις τώρα που έρχεσαι στην Αθήνα για μια live εμφάνιση; 

Έχω τραγουδήσει λίγες φορές στην Ελλάδα, τις περισσότερες φορές ως καλεσμένος σε events ή συναυλίες άλλων καλλιτεχνών. Είχα συμμετάσχει σε μια μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα για την κλιματική αλλαγή και έχω εμφανιστεί σε μερικά club. Καμία εμφάνιση όμως δεν με έκανε να νιώσω τόσο ενθουσιασμένος όσο αυτή η συναυλία, που θα παίξω κάτω από το αθηναϊκό φεγγάρι και τα φώτα της Ακρόπολης, σε έναν χώρο μοναδικό.

Τι θα μας παρουσιάσεις στο Ηρώδειο;

Θα βάλω τα δυνατά μου για να φτιάξω ένα μαγικό βράδυ με όμορφη μουσική γραμμένη από δύο άντρες Cohen και φανατικούς θαυμαστές της Ελλάδας: τον πατέρα μου κι εμένα. Τα ορχηστρικά κομμάτια έχουν γραφτεί από εξαιρετικούς μουσικούς και είμαι σίγουρος ότι η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα είναι εκπληκτική.

Στο νέο σου album “We Go Home”, πολλοί στίχοι αναφέρονται στα κομμάτια του πατέρα σου, Leonard Cohen. Ποια είναι η μεταξύ σας σχέση;

Η αγάπη μου, ο σεβασμός μου και η εκτίμησή μου για τον πατέρα μου είναι η κινητήριος δύναμη σε ό,τι κάνω. Και χαίρομαι που στο έργο μου είναι τόσο εμφανή αυτά τα στοιχεία!

Προφανώς, η σύγκριση με τον πατέρα σου είναι αναπόφευκτη. Είναι ενοχλητικό αυτό για σένα;

Είμαι πολύ τυχερός και προνομιούχος.  Και η αλήθεια είναι ότι δεν τους αγαπούν όλοι τους τυχερούς και προνομιούχους…

Δείτε εδώ το video στο Youtube από την ηχογράφηση του album του Adam Cohen με φόντο την υπέροχη Ύδρα.

Πληροφορίες: Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, είσοδος 12, 15, 20, 24, 25, 28, 30 και 35 ευρώ, στις 9 μ.μ., www.facebook.com/AdamCohenMusic

Βάλια Κανελλοπούλου