5 τραγούδια του Αλκίνοου Ιωαννίδη για…προθέρμανση

alkinoos-ioannidis
ΤΕΤΑΡΤΗ, 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ανηφορίζει απόψε για μια μοναδική βραδιά στο Θέατρο Βράχων, με την «Μικρή Βαλίτσα» του και νοσταλγική διάθεση.


Η «Μικρή Βαλίτσα» του Αλκίνοου Ιωαννίδη κυκλοφόρησε το περασμένο Φθινόπωρο και έχει ξεκινήσει από τότε τη συναυλιακή διαδρομή της στην Αθήνα, την ελληνική επαρχία και την Ευρώπη. Τώρα ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην Ελλάδα και στην Κύπρο, για μια σειρά από καλοκαιρινές συναυλίες.

Το πρόγραμμα που ετοιμάζει ο Αλκίνοος έχει παλιά και νέα τραγούδια του και αρκετές διασκευές αγαπημένων του κομματιών.

Βάζουμε να παίζουν 5 αγαπημένα του κομμάτια και ετοιμαζόμαστε..

1. Γιατί δεν έρχεσαι ποτέ: Οι στίχοι και η μουσική του Αλκίνοου το 2003, έγιναν ένα από τα πιο αγαπημένα του κομμάτια. Ειδικά στην ερμηνεία του κομματιού μαζί με τον Σωκράτη Μάλαμα, οι στίχοι παίρνουν φωτιά και η μουσική γίνεται ο μόνος οδηγός.

2. Με τόσα ψέματα: «Με τόσα ψέματα που ντύθηκαν οι λέξεις, πώς να σου πω το σ’ αγαπώ, να το πιστέψεις» έγραψε και τραγούδησε το 1999 ο Αλκίνοος κι όμως, φαίνεται ότι γράφτηκε χτες με τόσο τρομακτικά επίκαιρους στίχους.

3. Όσα η αγάπη ονειρεύεται: Ως αμετανόητοι ρομαντικοί δεν θέλουμε τα όνειρα να μένουν όνειρα, για αυτό κι εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το φιλί μας βαρκούλα και τον πόνο μας προσευχή.

4. Δεν μπορώ: Από τα πρώτα αγαπημένα κομμάτια του Αλκίνοου, σε μουσική και στίχους Νίκου Ζούδιαρη, έρχεται να διώξει μια και καλή για φέτος, τον χειμώνα που πληγώνει.

5. Κεμάλ: Και για το τέλος, η υπέροχη ερμηνεία του στον Κεμάλ του Μάνου Χατζιδάκι σε στίχους Νίκου Γκάτσου. «Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ»…

Πληροφορίες: Θέατρο Βράχων, στις 9 μ.μ., είσοδος 14€.